Ultra küçük değerde direnç?

@kesmez ustam senin bana yolladığın şemayı kurdum bir güzel ama çalışmıyor maalesef. Transistör olarak bd243 kullandım. Hiç çıkış vermiyor şu an.
 
0.025 ohm manyak bir değer değil. çok küçükte değil. bunlar genellikle akım sense etmek için akım çekilecek hatta seri girilerek uçlarından gerilim okunur. 10mOHM veya 1mOHM gibi değerler bile fazlasıyla mevcut. digikey sitesinden trough hole veya smd tiplerini bulabilirsin. genellikle %0.1 ve %1 tolerans aralığında olurlar.metal tel gibi (manganin) olanından normal TO220 paketine kadar her çeşiti vardır.

az önce tekrar digikeyden baktım. trough hole yani bacaklı dirençler 1mOHM dan başlayıp 50GOHM a kadar var. smd tiplerinde ise 100uOHM dan başlıyor. (100mikroOHM) 0.0001 OHM
 
Haklısınız, fakat daha önce hiç bu kadar hassas elektronik kompanent isteyen devreler ile ilgilenmemiştim. En küçük 1 ohm ya da 0.33 ohm kullandım. O yüzden benim açımdan manyak bir değer. O direncin yerine direkt kısa devre yaptım devre çalışmakta şu an. Değerli bilgiler için teşekkürler herkese.
Düzenleme: "0.33 ohm da küçük bir değer o zaman" diyecek olursanız öyle. Ama direnç, kondansatör, transistör, diyot gibi parçaları genelde sipariş etmem, elimde varsa kullanırım yoksa mecbur sipariş. Bu yüzden 0.33ohm bile bulması zor. Yoksa internette var hepsi.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…