Uni-t UT33D Multimetre arızası hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sekoban
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaslar benim unit ut33d plus modeli miltimetremde direnc konumuna aldigimda 2000 ohm senegine gelince ekranda ohm degeri kohm olarak degisiyor. Komutatoru az oynatinca veya bastirinca ohm oluyir birakinca kohm oluyor. Bugun baska isle ugrasirken kisa devre moduma getirinve ne alakaysa miliamper secti turk usulu kafasina tiklatinca normal kisa devre modund akaldi.. Bu nasil cihaz anlamadim.. Toplam 50 is saati anca calismistir 1.5 yillik cihaz garantiside bitmis olabilir bakmadim dayaniksizlikta nirvana yapmis bir markamidir nedir anlamadim. Taaa bebe zamanimda aldigim dt830d hala canavar gibi calisiyor.

Arkadaslar benim unit30d plus modeli miltimetremde direnc konumuna aldigimda 2000 ohm senegine gelince ekranda ohm degeri kohm olarak degisiyor. Komutatoru az oynatinca veya bastirinca ohm oluyir birakinca kohm oluyor. Bugun baska isle ugrasirken kisa devre moduma getirinve ne alakaysa miliamper secti turk usulu kafasina tiklatinca normal kisa devre modund akaldi.. Bu nasil cihaz anlamadim.. Toplam 50 is saati anca calismistir 1.5 yillik cihaz garantiside bitmis olabilir bakmadim dayaniksizlikta nirvana yapmis bir markamidir nedir anlamadim. Taaa bebe zamanimda aldigim dt830d hala canavar gibi calisiyor.
Komütatörü ve tırnaklarını kontrol edin .

Komütatörü ve tırnaklarını kontrol edin .
Abi temizlik yaptim selulozik tinerlede temizledim duzeldi gibi yapti devaminda yine bozuldu. Bir ara aku olcumu yaptim daha dogrusu arac uyku modunda iken cekilen akimi kontrol edeyim diye probu akim olcme com taktim.. Unutup aku voltajini olcmeye calistim 1 saniye gecmeden zaten problari geri cektim. Acaba bu tarz islemlermi cihazi bozuyor.

Abi temizlik yaptim selulozik tinerlede temizledim duzeldi gibi yapti devaminda yine bozuldu. Bir ara aku olcumu yaptim daha dogrusu arac uyku modunda iken cekilen akimi kontrol edeyim diye probu akim olcme com taktim.. Unutup aku voltajini olcmeye calistim 1 saniye gecmeden zaten problari geri cektim. Acaba bu tarz islemlermi cihazi bozuyor.
evet aynen birebir dediğiniz bir örnekle ben multimetremi bozdum daha önce. ilk etapta dediğiniz gibi modlar arası geçişte saçmalamaya başladı, sonra hepten gitti.

Yapmanız gereken şey Amper moduna alıp probu 10A (Unfused) konumuna taktıktan sonra, akünün eksi ucunu direkt yüke bağlayın, artı ucunu ise multimetrenin bir probuna, diğer probu ise yükün artı kutbuna değdirin. Doğru amper ölçüm tekniği bu şekilde.

evet aynen birebir dediğiniz bir örnekle ben multimetremi bozdum daha önce. ilk etapta dediğiniz gibi modlar arası geçişte saçmalamaya başladı, sonra hepten gitti.

Yapmanız gereken şey Amper moduna alıp probu 10A (Unfused) konumuna taktıktan sonra, akünün eksi ucunu direkt yüke bağlayın, artı ucunu ise multimetrenin bir probuna, diğer probu ise yükün artı kutbuna değdirin. Doğru amper ölçüm tekniği bu şekilde.
Amper olctum ustadim. Sorun amper olctukten sonra problarin yerini duzeltmeden voltaj olcunce haliyle prob oclarinda ark olusturdu aninda hemen geri cektim bu zarar vermismidir bilmiyorum. Ancak komutator gecisleri artik hosuma gitmiyor sacmalamaya basladi.

İnsanın illaki dalgınlığına gelip diyot veya ohm modunda voltaj ölçmeye çalışanlar ve multimetresini bozanlar çok olmuştur, tam korumalı multimetre kullanmak en mantıklısı, çünkü hata yapmamak çok zor, devreyle uğraşırken kafa karışık oluyo zaten, amele gibi multimetrenin komitatörünü bir oraya çevir bir buraya, o da cabası... 😊

Forum istatistikleri

Konular
133,436
Kullanıcılar
459,443
Son üye
ahmetataozdamar
Geri