UNITRONICS OPLC

Admout

Üye
Katılım
12 Haz 2007
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar merhaba,

Bu konu başlığı altında Unitronics OPLC ile ilgili her türlü teknik bilgi paylaşımı yapılacaktır. Sorusu olan arkadaşlar bu konuda cevap bulabilecektirler. Nasıl Yapılır adlı alt başlığımızda ise çeşitli uygulama örnek ve dökümanlarını bulabileceksiniz...
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Visilogic adlı program arayüzü ile hem PLC ladder diyagramını hem de HMI tasarımını yapabiliyorsunuz. Ladder ile HMI programlarken her ikisi için de aynı değişkenleri kullanıyorsunuz. Örneğin; bir integer değeri(MI 15) üzerinde işlem yaptınız ve bu integer'ı ekranda görmek istiyorsunuz(Unitronics de integer MI(memory integer) olarak gösterilir), ladder ve HMI' da MI 15 olarak kullanıyorsunuz. Genel mantık bu şekilde, ayrıntılar gelecek...
 
türkçe kullanım klavuzları varmı acaba ?programlama yazılımları hakkında bilgi alabilirmiyiz
 
murata41, Türkçe kullanım kılavuzu yok malesef! Programlama yazılımı ücretsizdir. Aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. Unitronics OPLC' ler 2 satır karakter ekran olan modelden 12.1" renkli dokunmatik ekranlı modele kadar farklı opsiyonlar sunmaktadır. Her modelin 7-8 farklı giriş-çıkış özellikleri olan tipleri vardır. Programlama yazılımında her model ve tipi seçebiliyor ve bunları konfigüre edebiliyorsunuz. Ayrıca giriş-çıkış sayısı yetmezse Expansion modüller ile çoğaltabiliyorsunuz.


http://www.unitronics.com/Data/Uploads/VisiLogic_Software_New/VisiLogicSetup_931.exe
 
Admout
arkadaşım unıtronics 120 ua2 sistem hazır pc de programda kafamda hazır yanlız semboller ve adresler olarak bunu aktaramıyorum . mesela öncelik seçmem lazım devre asansör devrsi olmuyor. daha doğrusu oluyordurda ben sembol ve bu programı kullanımı bilmiyorum ne ne anlama gelir vs gibi. nerden bulurum bunun kullanım şeklini ? varsa bilgin paylaşırsan sevinirim .
 
Visilogic programını kurduysan Help menüsüne gir çok ayrıntılı olarak anlatıyor herşeyi... Ayrıca yine help menüsünde Examples var, o klasörde en basitten en karmaşığa birçok örnek uygulama var. İncelemeni tavsiye ederim. Bunun dışında Unitronics ile ilgili sorularınızı Yorum Otomatik Kontrol A.Ş. ile iletişime geçerek sorabilirsiniz. İyi çalışmalar diliyorum.
 
Unitronics PLC vqr vl 50 için yazılmış bir yazılımı sm43j20 ye yüklemem lazım ama önce programı convert etmem gerekiyor nasıl yapacağımı bilmiyorum bu konuda çok acil yardıma ihtiyacım var.
 
Merhaba, visilogicte ' Sensörün algılama miktarı kadar saniye süreyle bir motor devreye girip çalışacaktır.' gibi bir işlemi nasıl yaptırabilirim? Siemenste zamanlayıcının PT girişine counter veya başka bir zamanlayıcı bağlanabiliyor fakat visilogicte böyle birşey yok sanırım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,831
Mesajlar
920,839
Kullanıcılar
450,923
Son üye
Ratelarus

Yeni konular

Geri
Üst