Unutulmaktan Korkuyor Musunuz?

Elhamdülillah Müslümanım da ne dediginizi anlayamadım
Müslüman olduğunu söylüyorsun ama hayatin kesintisiz bir süreç olduğunu bilmiyorsun herhalde. Toprağa girince başka bir hayat başlıyor oraya giren için. Bütün yaşadığın bir hayatın ilk hesabını vereceksin ve bu hesapları verirken de aman birileri beni düşünüyor mu diye üzülecek zamanın olmayacak büyük ihtimal .
Edit : Evet unutulacaksın , hepimizde unutulacağız . Mezarlıklarda canım anam canım babam seni hiç unutmayacağım diye mezartaşları başında olan ilgisizlikten harap çok mezar gördüm . İnsanın uğramayı hiç sevmediği mekanların en birincisi mezarlık her zaman .

Son düzenleme:
Bu hamur çok su götürür. Bu tür konular insanları birbirine düşürmekten başka bir halta yaramıyor.
Mezarlıktan ödü kopan modern zamane insanı . Ateist olduğunu söyleyen Mina Urgan ın kitabında bile ömrünün son yıllarında güzel bir hayat yaşadım . Bu benim için yeterli , ölümden falanda korkmuyorum dediğini okumuştum .

Genelde,ÇÜK ( çok ünlü kişi ,yanlış anla-
mıyalım ) olduğunu düşünenlere ! ait
bir vehim olsa gerektir.:p

Son düzenleme:
Benim aileme vasiyetim: vefatımdan sonra başkalarına hayat verebilecek tüm organlarımın bağışlanması ve bedenimin de tıp öğrencileri için kadavra yapılması, bilimin yolunda kullanılmasıdır. Gözleri kapatıp ebedi uykuya yattıktan sonra geride kalanlara yük olmayı asla istemem, unutulmak yada hatırlanmak kısmına hiç takılmam, geride bırakabildiklerime bakarım 🙏 herkese saygılarımla.

Mezarlıktan ödü kopan modern zamane insanı . Ateist olduğunu söyleyen Mina Urgan ın kitabında bile ömrünün son yıllarında güzel bir hayat yaşadım . Bu benim için yeterli , ölümden falanda korkmuyorum dediğini okumuştum .
Üstad yüksek perdeden konuşup insanları tanımadan yargılaman hoş değil. Kaldı ki kimse senin inandığın gibi inanmak zorunda da değil.
Yöneticiler bu konuyu kapatsa iyi olur görüşündeyim. Türk insanı bu konuları kavga, hır-gür çıkmadan tartışılacak seviyeye ne yazık ki gelemedi. Herkes kendi inancını ve görüşünü karşıdakine dayatma peşinde.

Üstad yüksek perdeden konuşup insanları tanımadan yargılaman hoş değil. Kaldı ki kimse senin inandığın gibi inanmak zorunda da değil.
Yöneticiler bu konuyu kapatsa iyi olur görüşündeyim. Türk insanı bu konuları kavga, hır-gür çıkmadan tartışılacak seviyeye ne yazık ki gelemedi. Herkes kendi inancını ve görüşünü karşıdakine dayatma peşinde.
İnsanin inandığı değerler bütünü onu korkularından ve endişelerinden arindırmıyorsa ilk önce onu kantarin topuzuna vurması lazım. Buna yüksek perdeden konuşmak denemez bence .

değerli forumdaş arkadaşlarım, manevi inançlar kişilere özgüdür. herkes kendi hür iradesiyle istediğine inanır. kimse kimseyi inancından dolayı yargılayamaz, aksine saygı gösterir. ödül ve caz kriterleri ile iyi olmak yerine, vicdanınla ahlakınla iyi insan olmak gerekir. dinler tarihi veya teoloji derin bilgi birikime sahip olmak gerekir. bu arada okumaktan zarar gelmez. ben şu dine inanıyorum diyen kaç kişi, o dinin yaptırımlarını dört dörtlük yapıyor? ben nerdeyse hiçe yakın gördüm. ve kur-an da der ki " ben size kullanasınız diye akıl verdim" yani sorgulayın diyor. araştırın diyor, doğruya siz karar verin diyor. bir şeyi cezası olduğu için yapmayın. yanlış olduğu için yapmayın diyor. aslında ilk kitap sayılan talmut, sürekli cezalandırılacağımızı anlatıyor. ve unutmayın ki çoğunluğun inandığı son din sami ırkına gelmiştir. gerçi öncekilerde sami ırkına gelmiştir. nedense diğer dünya üzerinde yaşayan insanlara bir tane peygamber gelmemiştir. acaba o dünya insanlarının neden bir peygambere ihtiyacı olmamıştır? sorgulamak araştırmak biz aklı ve vicdanı hür her insanın sorgulaması gereken bir durumdur. bu fikirler benim kendi görüşlerim sizlere ve inançlarınıza saygısızlık filan değil. hepinizin inancına saygı duyuyorum. burada karşımdaki kişiye insan olarak değer verip konuşuyorum. inançlarınız size ait. kimliğiniz size ait. inancınız sizinle olsun siz güç ve adalet versin.

...nedense diğer dünya üzerinde yaşayan insanlara bir tane peygamber gelmemiştir. acaba o dünya insanlarının neden bir peygambere ihtiyacı olmamıştır?
"Andolsun ki biz her ümmete, “Allah’a kulluk edin, sahte tanrılardan uzak durun” diyen bir elçi gönderdik. Onlardan kimini Allah doğru yola iletti, kimileri de saptırılmayı hak ettiler. Yeryüzünü dolaşın da hak dini yalanlayanların âkıbetinin ne olduğunu görün. " Nahl 36

Rivayetler 124 ile 224 bin peygamber gönderildiği şeklinde. 25 tanesinin İsmi bize bildirildiği için biliyoruz.

Andolsun, senden önce de peygamberler gönderdik. Onlardan sana kıssalarını anlattığımız kimseler de var, durumlarını sana bildirmediğimiz kimseler de var. Hiçbir peygamber Allah'ın izni olmaksızın herhangi bir âyeti kendiliğinden getiremez. Allah'ın emri gelince de hak uygulanır ve o zaman bâtılı seçenler hüsrana uğrayacaklardır. Mü'min 78

Dolayısıyla diğer dünya üzerinde yaşayan insanlara bir tane peygamber gelmemiştir diyemeyiz.​

"Andolsun ki biz her ümmete, “Allah’a kulluk edin, sahte tanrılardan uzak durun” diyen bir elçi gönderdik. Onlardan kimini Allah doğru yola iletti, kimileri de saptırılmayı hak ettiler. Yeryüzünü dolaşın da hak dini yalanlayanların âkıbetinin ne olduğunu görün. " Nahl 36

Rivayetler 124 ile 224 bin peygamber gönderildiği şeklinde. 25 tanesinin İsmi bize bildirildiği için biliyoruz.

Andolsun, senden önce de peygamberler gönderdik. Onlardan sana kıssalarını anlattığımız kimseler de var, durumlarını sana bildirmediğimiz kimseler de var. Hiçbir peygamber Allah'ın izni olmaksızın herhangi bir âyeti kendiliğinden getiremez. Allah'ın emri gelince de hak uygulanır ve o zaman bâtılı seçenler hüsrana uğrayacaklardır. Mü'min 78

Dolayısıyla diğer dünya üzerinde yaşayan insanlara bir tane peygamber gelmemiştir diyemeyiz.​
görüşlerinize saygı duyarım. ama sadece bir kitap okuyarak insanlar kesin bilgi sahibi olamazlar. iyilik ve kötülük bir dengedir. iyi olmadan kötünün, kötü olmadan iyinin değerini bilemeyiz. bu da demek oluyor ki diğer bilgileri de okumaktan, anlamaktan, bilgi sahibi olmaktan zarar gelmez. bu bizlere iyinin ne kadar iyi olduğunu kötünün ne kadar kötü olduğunu ve doğru bildiğimizin ne kadar doğru olduğunu yanlış bildiğimizin de ne kadar yanlış olduğunu öğretir. körü körüne inanmak insanlık için doğru bir yaklaşım değildir.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,686
Kullanıcılar
452,387
Son üye
fevzican

Yeni konular

Geri