UPS Akü Değişimi

redali

Üye
Katılım
4 Mar 2014
Mesajlar
83
Puanları
1
Merhabalar 3-4 sene önce hiç kullanılmamış ufak bir ups arkadaştan elime geçmişti ve aldığım günden beri prizde ve bir çok şeyde işimi görüyor fakat dış kullanımda (kamp tatillerinde 7W lamba ve 2 telefon şarj) pek ihtiyacımı karşılamıyor 1kva yeni ups almayı düşündüm fakat 650-800tl arasında fiyatları ve çok geldi açıkçası elimde bulunan ups'nin 12v 7A kuru akü yerine 12v 26A akü ile değiştirsem herhangi bir problem yaşar mıyım? UPS eski olduğundan düz 2 led var üzerinde onun içinde led şarj göstergesi takmayı düşünüyorum, bunları yaptıktan sonra bir problem yaşar mıyım akünün şarj süresi çok uzar mı?

Gösterge linki
Akü linki
Cihaz ve akü resimleri
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Eski kullanım şartlarında işinizi görüz. Şarz süresi uzar ama sık kesinti olmuyorsa kendi ünitesi de şarz eder.
 
Şuan bile ne kadarda şarj oluyor bi fikrim yok :) Bilgisayarda kullanıyorum söktüm pc'den 7W lamba ve telefonu taktım 2 saat telefon durdu şarjda çıkardım lambada toplam 4,5 saat durdu ve kapandı, total'de 4,5 saat çalıştı.

3-4 dakika bekleyip tekrar açınca bi 5dk daha çalışıyor :D yeni bir kutu yapıp onun içine koymayı düşünüyorum fakat yazın sıcak olduğu için özellikle araba içi :) fan takmayı düşünüyorum ama nerden alacağımı anlamadım kartın elektriği

Öten bir şey var cihazda onun ses çıkarması normal mi? (Akü ile çalışıyorken)
 
UPS in sarj güçü 26A akü için küçük gelebilir ona bir bak ve ya harici şarj ünitesi kullan en az 10A lik olması yeterli sanırım.
 
Üzerinde 12 volt 7 amper akü varsa şarj ünitesi hiçbir şekliyle 0.7 amperi (Standby şarj şekliyle,13.80'e tam sabitlenmiş olan voltta) geçmiyor olmalıdır.27 amper-saat kapasite için bu 0.7 amper ups'nin bu yeni takılan aküsüyle (Eskiyi çıkartıp yeni bu kapasiteyle) çok daha uzun sürede yaklaşık 3-3.5 kat daha uzun sürede şarj olması da demektir.Ayrı bir şarj ünitesine de, eğer sık sık kesilme oluyorsa (Günlük olarak her gün varsa) tam gerek vardır,aksi halde kesintiyi 3-4 günde bir yakalamak adına hiç yoktur,bu sürede zaten ups'nin 0.7 amperlik kuru aküyü şarj ünitesi onu tam doldurmuş da olacaktır.Kolay gelsin.
 
Benim mevzum şöyle kesintiyle ilgili bir şey değil ben ihtiyacım olduğunda şarjını doldurup arabaya koyacağım tatile giderken gerek şarj, gerek akşam ışık ihtiyacımı karşılaması amacıyla kullanıcam (araba çıkışlarını kullanmıyorum pek verimli değil ve akü bitip başıma iş açmasın diye)

Aküyü şarj edicem 3-4 gün kullanım süresine göre yettiği kadar kullanacağım.

O zaman elimdeki cihaz işimi görür fakat onu kenarı bırakıp 26a veya biraz daha büyük olabilir böyle aküyü, upsdeki gibi şarj kartını temin edilebilecek bir yer varmıdır? Ekstra bir kutu yapar montajını yapabilirim diğer türlü yeni ups alma fiyatları biraz yüksek
 
göstergeyi takarsan sorun olmaz fakat akü şarjı için çok uzun süre çalıştığında şarj devresi yanabilir harici bir şarj adaptörü alabilirsin

Bence hiç uğraşma direk 12v araç için 150w lık aparattan al 8 dolar gibi bir fiyata almıştım neden dersen ups aküyü sömürüyor 7 amper akü 10w lamba ile 45 dk da bitiyordu ups verimli değil pek.

linki de http://tr.aliexpress.com/item/1pcs-...r-Car-Power-Inverter-Adapter/32323296619.html
 
Şebeke elektriği kesildimi aküden çalıştığını duyurmak için o ses çıkar. Yedeklerinizi alın bilgisayarınız akü bittiğinde kapanacaktır haberini verir. Arabada çalışırken o sesi duymak istmiyorsanız içindeki buzzeri ya sökecek ya da sesini duyulmayacak şekilde bant v.s. ile tıkayacaksınız. Arabada çalıştırmak için akü kablolarını uzatıp ucuna çakmak adaptörü takabilirsiniz
 

Forum istatistikleri

Konular
129,007
Mesajlar
922,449
Kullanıcılar
451,218
Son üye
emrah asrav

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst