şimdi güzel insan, yazmayayım yorum yapmayayım diyorum olmuyor; sesli düşüneyim en iyisi:
tamam kiracısın evde de topraklama yok, ne diye hangi amaçla UPS alırsın eve (hani açıklarsan memnun oluruz) UPSin gövdesinde elektrik göstermesi çok normal, dış metal kasaya topraklama bağlıdır(standart). hani o video sitelerinde saksıya dikilen- çakılan topraklama var ya sen onu unut, o videolara değil, bana bile inanma. topraklama nedir diye bir araştır(ki yukarıda çok iyi anlatmışlar bundan sonra bana b*k yemek düşer) sen UPSin altına toprak at hatta ara sıra sula ki ot bitsin. görüş öneri diyorsan evine sağlam bir elektrikçi çağır sağlam bir toprak hattı çeksin sen de kurtul biz de kurtulalım. hani bu konu ile senin cehaletinle epey bir ta*ak geçerdim ama, bilmemek değil öğrenmemek ayıp. malum zor günler geçiriyoruz, herkes kesesine bakıyor haklısın, ama evimizi gaz lambasıyla aydınlatmıyoruz artık ve elektrik hayatımızın bir parçası. ayarlarını iyi yapmak lazım. sağlıcakla kal.( bu arada ben gaz lambasında derste çalıştım)