Bana mı söylediniz?Siz farklı Ah'te aküleri paralel olarak kullanmaya devam edin kısa zamanda aküleri kucağınıza verirler.
Sana ne diyeyim sen deney yapıyorsun.Bana mı söylediniz?
Evet. Üreticinin bir bildiği varmış ki diyot bağlamamışCevaplarınız için teşekkür ederim.
Üretici hesabını yapmıştır,bir bildiği vardır aklımın bir köşesinde.
Korktuğum mevzu,ömrünü tamamlayan akü grubu diğer gruba paralel bağlı direnç gibi çalışacaktır.
Kabaca yapılan bu testte bir yüke aktarılan akımlar, akü tipleri ve kapasiteleri doğrultusunda paylaşılıyor.Bugün deney yaptım.
Paralel bağlı aküler ve akülerden çekilen akımlar aşağıdaki gibi.
Paralel bağlı aküler:
1.akü 12V 150 Ah kol akımı 2,16 A
2.akü 12V 80 Ah kol akımı 1,18 A
Yük akımı 3,3 A
Paralel bağlı aküler:
1.akü 12V 150 Ah kol akımı 2,29 A
2.akü 12V 7 Ah kol akımı 1,09 A
Yük akımı 3,3 A
Paralel bağlı aküler:
1.akü 12V 80 Ah kol akımı 1,93 A
2.akü 12V 7 Ah kol akımı 1,38 A
Yük akımı 3,3 A
Umarım şüpheleri az da olsa giderilmiştir.Iki ozdes olmayan aku grubunu paralel bağlamak sorun yaratabilir.
Kolay gelsin.
Keşke uzun süre deşarj ve şarj işlemi yaparak şarj grafiği çıkartarak test edebilseydin.Aküleri akıllı şarj cihazına bağlayıp akülerin çektikleri akımları tekrar ölçtüğümde değerler aşağıdaki gibiydi:
7Ah akü 2,8A
80Ah akü 4,5A
Toplam akım 7,3A
Buradan çıkarılan sonuç Ah değerleri farklı aküleri paralel bağlamak sağlıklı bir işlem değildir. 7Ah akü şarj esnasında çektiği yüksek akım sebebiyle kısa zaman sonra ömrünü tamamlayacaktır.
Boş bir vakitte onuda denerim inşallah.Keşke uzun süre deşarj ve şarj işlemi yaparak şarj grafiği çıkartarak test edebilseydin.
Sanırım akü grubun seri bağlı.Yeni gelen akülerin aynı marka ve Ah olmasını bırakın aynı seri olmasına bile dikkat ediyoruz.
Cihaz içerisindeki aküler yanlış hatırlamıyorsam, 15A/h (17A de olabilir)Sizin yapmış olduğunuz işlemde akü kapasite farkları şuanda testini yapmış olduğum akülerin kapasite farkları kadar afaki olmadığından sorun çıkmamış olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?