UPS Trafosu yardım?

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Dükkanda aynı ups in sıfırı varmış yeni farkettim Onun uçlarını ölçerek 220 girişini bulurum artık teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Bahis konusu trafoda 365 Volt ölçülen uçlara 220 V. verilirse,çıkışlardan 2 x8 volt gibi bir gerilim alınacaktır.Uygulamada akü geriliminin birkaç dakika içinde 7-8 volta düşeceği için ,giriş gerilimi 8 volt gibi yapılmıştır.Kolay gelsin.
 
Sıfır UPS te trafoya giren voltajları ölçtüm mavi ve ortadaki siyah uç arasında AC 230V var. Kırmızı ve ortadaki siyah arasında AC 200V var. Mavi ve siyah uca 220 versem trafo çalışır mı?
 


3 adet kalın kablodan olmaz o sekonderdir.inceleri primerdir.
 
3 adet kalın kablodan olmaz o sekonderdir.inceleri primerdir.

Trafolarda sekonder/primer diye bir şey olmaz,neresini kullanım amacımız için kullanacaksak orası bizim için sekonderdir(Çıkıştır).Atıyorum,12-220 volt dönüşümlü ac/ac bir trafomuz var diyelim,ben 12 volt ac. tarafından akım uygularsam 220 volt ac.yi evde kesintide kullanırım,yok olmadı 220 volt tarafından ac.yi tam uyguladım diyelim,çıkışta doğrultup 12 volt dc.ile çalışan birimleri (Peltier,12 volt ampül,rezistans,vb.)çalıştırım,yani neresi sekonder,neresi primer o bizim kullanma amacımıza göre çok değişir,hiçbir zaman sabit de değildir.

Yukardaki ups trafosu örneğinde de yine ayni,değişen birşey yoktur,kalın kesitli bu kablolar giriş olursa inverterle kesintilerde,çıkış olursa düşük voltajlı alıcıları kullanmakta kullanırım,birşey değişmez.Kalın sargılardan akım vererek sonuca gitmeyi ben de düşünmüştüm,ama arkadaşımızı çok uzman olarak da görememediğmden dolayı (Tabiki iyice acemi de demek istemiyorum bu arada değerli arkadaşımız için) bu yolla 220 volt ac. çıkışını diğer taraftan ölçerek bulmayı hiç önermedim.Sebebi de,siz örneğin 9 volt olan sargıdan 12 volt veririrseniz çıkış 220 volt değil,300-350 volt ac.bile olur,ne kadar güç voltaj,o kadar sekonderden çıkış voltajı prensibi de var bu işin içinde çünkü.Tersine normalde 12 volt verilecek sargılardan 9 volt ac. uygularsak,bu defa da 220 volt ac.değil,atıyorum 165 volt ac .bile alınır bu sekonder taraftan,yani doğru voltaj uygulanmadığında yanılma payımız çok yüksek bizim.

Akşam bu yöntem de aklıma gelmişti,bu nedenden dolayı da yazmadım,yoksa düşünürseniz eğer,belki de en pratik ve mantıklı yöntem bile denilebilir,ama doğru voltaj,amper değeri,eğer tam orijinalindeki gibi bize göre primer olan kısımdan eğer tam girilmişse,bir voltaj azlığı,fazlalığı da hiç yoksa,sonuçta bir değerler karmaşası hiç olmayacaktır.

NOT: Bayramda büyük ihtimalle forumda yazı yazamayacağım.Şimdiden herkesin Ramazan Bayramını da erkenden kutluyorum.Görüşmek üzere.İyi bayramlar.Saygılarımla.
 
Son düzenleme:
Benimde eski ups lerden söktüğüm bir kaç trafo var elimde. 1000 va. 700 va. gibi. Ben de akü şarjında kullanıyordum.
Kablo sıralaması şöyle. mavi-kırmızı-siyah-yeşil-siyah. En başta yazdığım mavi ile (ortadaki kırmızıyı es geçip) siyaha 220 veriyorum. Çıkışları bir trafo 2x12 v. diğeri 2x9 v.
 


ama sonuçta seninde ifade ettiğin gibi primer ve sekonder devreler vardır.ha hasan paşa ha paşa hasan
iyi bayramlar.
 
selamın aleyküm ben trafo giriş uçları bulurken 200w lık bir armut ampulun üzerinden seri geçirdigim 220 volt enerjiyi kullanıyorum dogru girise bagladıgımda lamba ya hiç yanmıyor yada çok az kızarıyor paint de çizdim çirkin oldu ama inşallah işinize yarar
 
Merhabalar. Bu trafonun çıkışlarında kırmızı-siyah 7.30 volt, kırmızı-mavi arasında 7.30 volt, siyah-mavi arasında 14.70 volt var. Ben bu trafoyu ayarlı güç kaynağında kullanmak istiyorum ve dc 24 volta ihtiyacım var. Çıkışlardaki 14.70 ve 7.30 voltu kullanarak dc 24 volt elde edebilir miyim acaba? Teşekkürler.
 
merhaba. Ben bu yazılanlardan şöyle bir sonuç çıkardım: UPS trafosu tek görünse de iki trafo görevi yapar aslında.Bir idevre beslemesi, diğeri şarj ünitesi için. Giriş kablolarının çoğunluğu bundan...
Giriş kablolarının görevi ve içeriği ile ilgili bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.. Çıkış hakkında da ayrıntılı bilgi verilebilir
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…