UPS voltaj düşüklüğü sorunu

tekniker65

Üye
Katılım
20 Kas 2008
Mesajlar
105
Puanları
1
Yaş
40
arkadaşlar bugün yeni bir 15kva lık ups kurduk. önce normal birkaç tane akkor flamalı ampüllele denedik
fakat fakat 100 watlık ampül normal şebekedekine göre çok düşük yanıyor fakat ups çıkışının fazını ve şebekenin nötrünü aldığımızda ampüller gayet normal yanıyor...
sizce nedendir?
ayrıca ups nin çıkış nötrüne ayrı bir topraklama hattı çekerek bağlarsam olur mu?
yada fazı ups çıkışından nötrüde şebekeden kullansam olur mu?
bu her iki seçeneklerin uygulanışı ups ye bi zarar verir mi?
paylaşımlarınızı bekliyorum
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
merhaba tekniker65,
Bence ilk adım upsin çıkış gerilimini ölçmek olmalıdır. eğer çıkış sağlıklı ise (rms 220V) ve akımı ölçme şansın varsa bir de çıkış akımını ölç.
yaşadığın sorunun sebebi upsin ya yeterli çıkış gerilimini vermemesi ya da yeterli çıkış akımını vermemesi diye düşünüyorum. aldığın upsin çıkış akımı koruması olabilir mi? Eğer bu koruma ayarlanabilir bir değerse sorun bunla alakalı olabilir diye düşünüyorum.
çıkış tarafını topraklaman ya da şebekenin nötrüne bağlaman Şebeke varken işe yarayabilir, ancak şebeke gittiğinde yüklerinin hepsi problem yaşayacaktır. özellikle bilgisayar çalıştırıyorsan bu büyük bir sorun olabilir. bence bu yöntem upse zarar vermez. ama mantıklı da değil.
bence upsin çıkış gerilimini ölç ve bir daha düşünelim.
kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,316
Mesajlar
925,242
Kullanıcılar
451,765
Son üye
kutay0106

Yeni konular

Geri
Üst