bilgisayardan kopalı çok oldu, doğru olabilir. sonuçta anakart çıkışı usb den enerji çekiyorsun ve güç verimi sınırlı, extra güç vermek doğru olur ama gücün anakarta dönmemesi için araya diyot koymanda fayda var, akım tek yönlü olmalı sadece dışarı ana karta doğru değil.300 ma bildiğim kadarıyla. USB portunu yakmadığım sürece sorun olmayacak.
@paskomya hocam böyle bir şey mümkün mü?
Tamamdır ustam. Bazı forumlarda öyle kullanılıyordu. Alışkanlık olmuş. O yüzden oluyordu.bilgisayardan kopalı çok oldu, doğru olabilir. sonuçta anakart çıkışı usb den enerji çekiyorsun ve güç verimi sınırlı, extra güç vermek doğru olur ama gücün anakarta dönmemesi için araya diyot koymanda fayda var, akım tek yönlü olmalı sadece dışarı ana karta doğru değil.
bir de bana lütfen sıfat kullanırken "hoca" sıfatını kullanmayınız. hoca camide, öğretmen de okul da, ben sadece tamirciyim deseniz deseniz usta dersiniz kalfa dersiniz. lütfen güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım.
Devrenin girişindeki doğrultma diyotları bile fazlasıyla yeterli gelecektir. Eğer köprü diyot kullanmamışlarsa.Tamamdır ustam. Bazı forumlarda öyle kullanılıyordu. Alışkanlık olmuş. O yüzden oluyordu.
Diyot koymak mantıklı. Fikir için teşekkürler. Ama bir sorum daha var. Eski bir TV anakarkatı vardı. İçindeki diyotları kullansam olur mu? İsterseniz gereken ölçümü yaparım.
Tamam o zaman. Bakarım bugün.Devrenin girişindeki doğrultma diyotları bile fazlasıyla yeterli gelecektir. Eğer köprü diyot kullanmamışlarsa.
Anladım galiba. Amacımız ana USB portuna elektrik girmemesini sağlamak galiba.