usb den programlayan devre

ozgok

Üye
Katılım
29 Eki 2007
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
39
merhabalar
arkadaşlar 16f877 ile bir devre yapıcam. Ama pic'i sök tak yapmak istemiyorum. Bu nedenle de yapacağım devreye usb den programlama kısmınıda eklemek istiyorum. Nasıl yapacağımı ve nelere dikkat etmem gerektiğini bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkür ederim.
 
877 de USB arabirimi yok. 18f2550 gibi birşey kullanmanız gerekiyor. Tabi Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Aşağıda benim kullandığım brenner usb programlayıcı var. İçerisinde ares dosyası, şeması, ve açıklamalar mevcut. Çalışmayı papylon adlı bir arkadaş yapmış.

USBurn programının ve Brenner firmware en güncel sürümlerini buradan indirebilirsiniz.

Tabi bir de pickit 2 ve pickit 3 var. Onlara ait datalar işyerindeki pc de. Eğer yapacağım derseniz, yarın upload edebilirim.
 

Ekli dosyalar

  • Brenner 8p5.rar
    4 MB · Görüntüleme: 1
S.A.
Sn. Arkadaşım rs 232 yardımıyla pici bootloader ile çıkarmadan programlayabilirsin. Ben denemelerimde hep bootloader kullanıyorum hızlı ve güzel bir yöntem. Sil-yeniden yükle olayı pice zarar veriyor tavsiyem bu nette arama yaparsan bulursun. Kolay gelsin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…