USB kontrol kartları ve dizüstü bilgisayarlar

180 dolar sadece arayüz bir de her eksen için sürücü almanız gerek sadece 180 dolar ile bitmiyor
Ben de onu dedim? Burada amaç eski dizüstü bilgisayardan kurtulup daha hızlısına geçmek. Bu durumda 2 seçeneğim oluyor:

1- USB kontrol kartı ve sürücüler
2- Ethernet arabirim + paralel kontrol kartı + sürücüler

2. seçenekte daha fazla kalem mal var ama daha stabil bağlantı sunuyor. Henüz karar vermiş değilim. Halen seçenekleri değerlendiriyorum. USB portun ne olduğu malum. Amacı CNC çalıştırmaktan daha ziyade harici bilgisayar donanımlarını kontrol etmek. USB kartların ucuzu var pahalısı var. İyisi var kötüsü var. Bir şey diyemiyorum.

Bu güne kadar ethetnet portundan kaynaklı sorun yaşayan oldu mu? Veya eskiler belki bilir, paralel porta bağlı yazıcı kullanırken hiç portta kopukluk oldu mu? Biz eskiden 2 bilgisayarın paralel portlarına laplink kablo takıp veri kopyalardık. Çok hızlı ve sağlam çalışırdı.

Bu gibi nedenlerle ethernet + paralel port ikilisi bana daha sıcak geliyor.
 

Burda paralel kontrol kartından kasıt nedir ? Ess veya uss için konuşacak olursak kendi üzerindeki gpioları bir sokette toplayıp port 1, 2 ,3 gibi adlandırmış bunun paralellikle bir alakası yok bence. Ve direk bu soketlerden sürücülere çıkış alabiliriz.

Bu kartın etrafını saran yeşil konnektörlü breakout boardu mu kastediyorsunuz? (poysan otomasyonun sattığı)

 

Ondan bahsediyoruz evet paralel porttan kasıt o kart
 


Üstteki USS. Alttaki de sürücü.

USS 5v dışardan beslemeli bir kart. Nasıl motor süreceksin?

PDF'ini okuyunca 26 pinli DB25 ribbon kablo kullanırsan bildiğin PC paralel port çıkışı alırsın diyor. (imajdaki ilk madde). Bahsedilen kablo da şu: http://www.sealevel.com/store/media...df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/C/A/CA118.jpg

 
Ok bu kısmı yanlış anladım. Sürücülerin kendi beslemesi olacak nasılsa diyorsun. Pek anlamam ama teoride problem yok gibi. Deneyen var mı bakmak lazım.
 
Abi alttaki board sürücü değil bu arada, bir tarafı 25 pinli idc kablosu diğer tarafı lpt erkek soketi olan bir kabloyu buradaki port 1'e bağlarsan birebir pcdeki paralel porta benzeyen çıkış alırsın diyor, bunu da gidip şu 3 Eksen Toshiba TB6560 gibi kartlara bağlarsan sanki bilgisayardan direk bağlamış gibi olursun. Bu durumda laptopımda lpt yok ama elimde lpt ile çalışan motor sürücüsü var yeni sürücü de almak istemiyorum diyorsan bu şekilde imkan tanıyor.

Yani kısacası alttaki kart üstünde röleler, optocouplerler vs barından herhangi bir breakout board. Sen de yapabilirsin, yaptırabilirsin. Ya poysandan ikisini birden almak lazım ya da yaptırarak daha ucuza mal edebilirsin kanımca.

Ok bu kısmı yanlış anladım. Sürücülerin kendi beslemesi olacak nasılsa diyorsun. Pek anlamam ama teoride problem yok gibi. Deneyen var mı bakmak lazım.

Ben hep böyle kullanıyorum, örnek vereyim arduinoyu step pulselarını üreten ve pc ile haberleşen bir kart olarak düşün, buna ek olarak bir devre yaptığımı düşün, arduinoyu üzerine oturtuyorum, röleleri vs açtırıyorum limit switchleri bağlıyorum ardından arduinodan çıkan step dir uçlarını direk step motor sürücülere bağlayıp bu şekilde 2-3 senedir kullanıyorum.
 
Ahan da bu lazım işte @Suat_Korkmaz sana (ehüeh banada )
 
2 yıldır rafta duran arduino dinamik balans projem var. Bende proje çok, zaman yok.
 




Az önce verdiğim örneğe resimli örnek

Burdaki breakout boardun ortasındaki kırmızı kart arduino değil ama arduino tabanlı chipkit max32 diye bi kart, arduinodan bi kaç kat kuvvetli.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…