usb uzatma

darrk74

Üye
Katılım
28 Ağu 2012
Mesajlar
150
Puanları
1
Yaş
29
arkadaşLar 0.75 mm kabLo iLe usb uzatma istiyorum şuan 1 metre yaptım sorunsuz çaLışıyo ama ben 10 metre yapmak istiyorum daha önce HDMI kabLosu iLe 5 metre yapmıştım çaLışmaşıştı 0.75 biraz daha kaLım ve kaLiteLi oLduğu için onunLa yapmak istiyorum biLgisi oLan yazabiLir mi
 
o kadar uzattığın usb nin ucuna ne bağlıyacaksın? mesela bir webcam 5 metre usb olduğunda görüntüyü kaybediyor. o yüzden usb ile değilde kameralarda farklı kablo kullanılıyor.

siz usb yi ne için uzatacaksınız? 5 metrelik usb uzatma ile usb 2.0 bir usb flash bellek bile okunmuyor.
 
15 metre usb kablosuyla interneti rahat kullaniyorum kablosuz usb adaptorden bilgin olsun sorun olmaz

arm 10 cihazindan tapatalk vip ile gönderdi
 
wirelles mesafe uzatan cihaz var da onu odanın dışına koymak istiyorum 10 metre kabLo yeterLi oLuyor
 
wirelles mesafe uzatan cihaz var da onu odanın dışına koymak istiyorum 10 metre kabLo yeterLi oLuyor

SAnırım şöyle bir şey kullanacakasınız dışarda ki daha uzun mesafeden çekim yapsın. Amazon.com: Long range High Power USB Wireless Wifi Adapter 1000mW With Antenna Realtek High: Computers & Accessories

Bu aletten bende kullanıyorum. kendi usb kablosu 2 metre. kutusunda ise usb çoklayıcıya bağlarsanız kayıplar oluşur yazıyor. eğer kullanacağın cihaz bu ise 5 metrelik usb uzatma yapamazsın. yaparsan ve çalışır ise de çekim artmaz azalmış olur. çünkü kabloda kayıplar oluyormuş. dc akım diye mi düşük diye mi elektronikçi arkadaşlar bilir orasını. Yada repeaterli usb uzatma kabloları var. onlardan kullanman gerekir ki o da mağliyeti arttırır. onun yerine sana şöyle bir ürün öneririm 2. el 1000mW 1W Wireless Booster AnFİ WiFi 110 TL Sanalpazar.com'da 4949613 Bu ürün ile açık alanda 20 25 km ( Satıcılar bunun 50 km olduğunu iddea etselerde inanma. ben açık alanda denedim 10 km de 3 diş çekiyordu 3 / 5 yani. az daha gitsem 2 ye düşünce çekmemeye başlıyacak yani) evlerin arasında ise en az 2 3 km alandaki tüm wifileri toplarsın. birde bu ürünün avantajı elektriği power adaptör ile alıyor olması yani usb den güç çekmiyor. Ama ben bt kullanacağım aircrack işlerine girişeceğim milletin wifisini kırıp kullanacağım diyorsan bu alet kırma işlemi için işine yaramaz. sadece bağlanabilirsin.
 
15 metre usb kablosuyla interneti rahat kullaniyorum kablosuz usb adaptorden bilgin olsun sorun olmaz

arm 10 cihazindan tapatalk vip ile gönderdi

Kullandığın kablosuz usb aracının markasını söylermisin çok merak ettim. birde kullandığın uzatma kablosu düz mü yoksa repeaterli mi? yani booster mı?

Cat 5 => 85 M Normalde - Tavsiye Edilen 60 M
Cat 5e => 104 M Normalde - Tavsiye Edilen 85 M
Cat 6 => 130 M Normalde - Tavsiye Edilen 110 M
USB => 10 M Normalde - Tavsiye Edilen 5 M

Veriler bu şekilde iken birde hp bile 3 metreden fazla usb kablosu ile ürünlerimi kullanamazsınız der iken örneğin
https://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc...lc=tr&cc=tr&destPage=document&product=1156651
sen nasıl 15 metrede kullanıyorsun.

herşeyde sallıyorsun bari burada sallama...
 
ya oLur mu oLmaz mı arkadaşLar cevap kesin bi cevap arıyorum ben
 
Sayın abuzerefendi, SN __joker e olan kişisel mesajlarınız bizi ilgilendirmiyor, bu yüzden mesajlarınızın kişisel bölümlerini bizlerle paylaşmazsanız daha güzel olacağına inanıyorum, aynısını sayın __joker içinde düşünüyorum zira bu tip yazışmalar sorunun çözümünden ziyade anlamsız ve gereksiz bir şekilde üste çıkma yarışına dönüşüyor bunlara aklı selim kimselerin mahal vermemesi gerekir.
Sayın dark74 bu tip uzatma kablolarını kullanıp iyi sonuç alanlarda var, _abuzaerefendinin belirttiği gibi olumsuz sonuçlananda var, bu kullanılan kablonun niteleği, çalıştırılacak cihaz, pc nin usb çıkış güç ayarları vs. birçok detaya bağlı, bende 3 m kablo ile bir cihaz kullandım sıkıntı çıkmadı ama şu varki bu kadar ince eleyip sık dokumanıza gerek yok, denemeye değecek kadar olumlu sonuç var, alacağınız kabloda 100-200 lira değil, birtane alıp deneyin, sonuçları bizimle paylaşın.
 

Eğer gerçekten sonuç merak ediyorsan daha önce de belirttiğim gibi sonuçlar şöyle;

5 metrede hp yazıcılar bir çalışıyor bir çalışmıyor.
7 metrede webcamın görüntüsü kimi zaman çamur gibi geliyor kimi zaman gelmiyor
Elimdeki alfa marka wifi alıcısı realtek çipsetli 3 m lik usb uzatma kablosu ile çalışıyor ama uzatma kablosuz içerde çektiği sinyal seviyesini uzatma kablosu ile dışarı ve diğer odalara vermeme rağmen hiç geçemiyor ve sürekli düşüyor.

Ha bu arada ingilizcen varsa yabancı bir hack sitesinde wifi uzatma için 5 V adaptör kullanarak usb nin gücünü dışarıdan beslemişler, veri iletimi yapan kabloları da cat6 ile taşımışlar sonra usb ye lehimlemişler. usb ucundan da fan bağlayıp gelen az elektriği fanda değerlendirmişler. o fanı niye yapmışlar gerçi onu anlamadım. boşuna bilgisayara yük.

Bu arada konu emelinden sapalı çok olmuş. konuyu açan yok piyasalarda
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…