fatihyamali
Üye
arkadaşlar 16 f 628 a ile yapılmış 8 girişli 4 çıkışlı devrem var. endüstriyel uygulamada kullanmaya çalışıyorum.
ama bi türlü çalıştıramadım.
durum şu şekilde ;
3 faz asenkron motora yol vermeye çalışıyorum.aslında basit bişey gel görki çalışmadı işte.
motora 220v 4kw 2 adet kontaktor bağlı. kontaktorler 24v dc role yardımı ile çekiliryor.pic kartında ise 5vdc role var.
ileri geri butonlarına basılınca motor belirli süre çalışması işteniyor.
sorunum şudur;
motora bağlı sigortayı açınca yani güç kontaktörlerin de akım kesilince pic kartı, kumanda panosu ve kontaktörler normal çalışıyor.
motor sigortasını kapatıp kontaktor üzerinden akım geçişini sagladığımda, butona basılınca kapalı kalması gereken kontaktör sürekli ac kapa yapıyor.
bu ac kapa larda muhtemelen pic progamı reset yapıyor. kontaktörün her bi fazında takriben 1 amper akım geciyor. çok büyük yük değil.
kontaktoru elimle zorlayıp butona basarsam sorun olmuyor.
kontaktorleri picli devreden uzaklaştırdım olmadı
motor kablolarını panonun dışına aldım olmadı.
kontaktorleri ve kabloları değiştirdim olmadı.
sizce ne yapmalıyım?
ilginize teşekkür ederim
ama bi türlü çalıştıramadım.
durum şu şekilde ;
3 faz asenkron motora yol vermeye çalışıyorum.aslında basit bişey gel görki çalışmadı işte.
motora 220v 4kw 2 adet kontaktor bağlı. kontaktorler 24v dc role yardımı ile çekiliryor.pic kartında ise 5vdc role var.
ileri geri butonlarına basılınca motor belirli süre çalışması işteniyor.
sorunum şudur;
motora bağlı sigortayı açınca yani güç kontaktörlerin de akım kesilince pic kartı, kumanda panosu ve kontaktörler normal çalışıyor.
motor sigortasını kapatıp kontaktor üzerinden akım geçişini sagladığımda, butona basılınca kapalı kalması gereken kontaktör sürekli ac kapa yapıyor.
bu ac kapa larda muhtemelen pic progamı reset yapıyor. kontaktörün her bi fazında takriben 1 amper akım geciyor. çok büyük yük değil.
kontaktoru elimle zorlayıp butona basarsam sorun olmuyor.
kontaktorleri picli devreden uzaklaştırdım olmadı
motor kablolarını panonun dışına aldım olmadı.
kontaktorleri ve kabloları değiştirdim olmadı.
sizce ne yapmalıyım?
ilginize teşekkür ederim