Uzaktan cihaz patlatma mümkünmü ?

ÇAĞRI CİHAZI NASIL ÖLÜMCÜL SİLAH OLDU: Siber güvenlik uzmanları, ‘Bu sadece tedarik zincirine girilerek yapılabilir’ yanıtını verdi. Çağrı cihazları akıllı makineler olmadığı için uzaktan yönetmek ancak fiziki müdahale ile mümkün. Lübnan olayında bir şekilde verilen siparişin takip edildiği, üretim yeri ya da tedarik zincirinin bir noktasında çağrı cihazlarının içine 15-20 gramlık patlayıcılar yerleştirildiği ve bu patlayıcıların mesajla aktif hale getirildiği senaryosu siber güvenlik uzmanları tarafından en güçlü öngörü olarak açıklandı. Savunma sanayi uzmanları ise cihazın içindeki pilin bizzat bomba olarak tasarlandığını ve cihaza yerleştirildiğini belirttiler. Her iki durumda da patlayıcının uzaktan harekete geçirilmiş olduğu vurgulandı.

CEP TELEFONLARI TEHLİKELİ Mİ: Cep telefonu internete bağlı bir cihaz olarak, her internete bağlı cihaz gibi uzaktan yönetilebilir. Aynı zamanda bütün PC, akıllı otomobil, buzdolabı, TV gibi birbiriyle konuşan akıllı cihazlar için de bu geçerlidir. Küçük cihazlardaki piller uzaktan harekete geçirilse bile ölümcül zararlar veremezler. Ancak bir güvenlik sıkıntısı yaratabilir. Bu nedenle internet çıkışı olan her cihazın siber güvenliği olmalı.

Haberin Devamı
 
Yahu bu makineler hiç mi arıza yapmamış da biri açıp bakmamış? Allah allahh çok tahuf
böyle örgütlerde iletişim hakkına sahip olmak çok değerli ve önemli. adamlar o cihazlara takımlarından daha fazla özen gösteriyorlar. malum ülke daha önce cep telefonuna yerleştirilen bomba ile bir liderlerine suikast düzenledi ve başarılı oldu. son olarak dinlenme ve yer belirlemede akıllı telefonların çok büyük açığı var. adamlar çağrı cihazına yönelince bunu gören malum devlet bu tuzağı hazırladı. telsizleri de mecburiyetten patlattı. çünkü çağrı cihazlarında ve telsizlerde yer belirleme gsm e göre daha zor ve uzun zaman aralığı gerektiriyor. kuşku ve korku dağları bekler, adamlar telsizlerden de şüpheleneceği için telsizleri de patlattılar. tabii ki burada artılar ve eksiler ortaya çıktı. şimdi malum devlet nerdeyse tüm kullanıcıların kimliğine ulaştı. ama artık örgüt iletişiminde teknoloji kullanımı da değişecek. bakalım zaman neler gösterecek. güvercinle haberleşmeye dönerlerse şaşırmamak lazım. bu arada arıza yapmış olsa bile arada bir veya iki tanesi, tamirci ne kadar akıllı ve bilgili ki?kaç tane tamirci çabuk boşalan bir bataryayı açıp ta içine bakar ki? sadece taze batarya kolay para yapar. kural hiç bir yerde değişmez. tamir olayı artık bitti. sadece değiştirmek var. zaten imalat yapanlarda tamir yapılsın istemiyor. belki bir iki kişi yırtmıştır.
 
@paskomya usta haberlerdeki görüntülerde patlayan akıllı telefonlar, modemler, şarj cihazları, aküler, oto teypler ve güneş enerji sistemlerini de paylaştılar. Bu olaylar yaşanırken bölgede İHA gözlemlenmiş.
 
Taşıdğımız telefonlarada bomba yerleştirildi ise Bomba arayan köpeklerden bulmak lazım. :)
paranoyak olmak iyidir, toprağı bol olsun, eski patronum beni eve çağırırdı, kapıda 357 magnum la karşılardı. hava mı atıyordu, düşmanı mı vardı bilmiyorum.
@paskomya usta haberlerdeki görüntülerde patlayan akıllı telefonlar, modemler, şarj cihazları, aküler, oto teypler ve güneş enerji sistemlerini de paylaştılar. Bu olaylar yaşanırken bölgede İHA gözlemlenmiş.
tabii ki gözlemleyecek, oto teyp ??? güneş enerji sistemleri??? önceden bunlara modifiye yapılmadıysa, tabii ki patlayanlar; ben yarım akıllıyım. en saf benim. arkadaşlar adamlar derslerini çok güzel çalışmışlar, algı yönetimi yapıyorlar. ve çok güzel film çeviriyorlar.
 
Tam anlatamamış.
Sadece kondansatör içerisine değil, entegre devre şeklinde bile patlayıcı yapılabilir. Önemli olan bu cihazları kimlere sattığıdır.
İkinci olarak ise bunların aktif edilmesi konusudur.
Uzaktan aktif etmek için basit bir kod yeterlidir. Her kodun örneğin @ozgurece-TA3HGU yazısının bir binary değeri bulunur. Bu değer ile basit bir devre aktif edilerek patlatma sağlanabilir.
En önemli olan ise çağrı cihazları değil, telsizlerdir. Çağrı cihazları yazı karakteri alabilen ve tek yönlü data alışı yapabilen cihazlardır. Dolayısı ile en basit olarak çağrı cihazlarında kullanılabilir.
Telsizlerde kullanılabilmesi için bazı kodlu yazılım alabilen telsizler vardır.
Örneğin DTMF CTSS gibi yazı karakteri veya kod alabilmeleri gerekmektedir.
Bir telsiz cihazı bu kodları alabilecek şekilde imal edilmiş olsa bile kullanıcı cihazdan bu tür kod alışlarını kapatıp sadece ses alma özelliğini açık tutabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,945
Mesajlar
931,585
Kullanıcılar
452,865
Son üye
erdemxflx

Yeni konular

Geri
Üst