sessizkontrol
Üye
Merhaba arkadaşlar, benimki şimdilik küçük birşey. Zemin katta olan bir dairem var, yapmak istediğim kapının önüne geldiğimde kumandamla cama doğru tuttuğumda, kapı otomatiğine basacak olan servo motoru çalıştırmak. IR verici devresini 555 ile yaptım, ve alıcı devresini de tsop1738 die bi sensörle yaptım ama verimli olmadı. 1.si mesafesi çok az oldu ve 2. olaraktv kumandası vb. sinyallerden etkilendi.
Asıl olarak benim istediğim tv kumandası gibi bir kumandayla evin kapısı, salonun ışığı, koridorun ışığı ve bikaç şeyi kontrol edebilmek.Şu ana kadar evdeki elektrkli aletleri hiç kontrol etmedim, yüksek akımdan dolayı. Mikrokontrolör programlama olarak PIC üstünde çalışmalarım var ancak yüksek akım girince işin içerisine röle denilen şeyleri kullanmam lazım sanırsam.
Son olarak bunları yaparken maliyeti olabildiğince düşük tutmak. Algılama mesafesi olarak 2 metre yetmekte.
Neler ile bu olayları yapmalıyım?
Asıl olarak benim istediğim tv kumandası gibi bir kumandayla evin kapısı, salonun ışığı, koridorun ışığı ve bikaç şeyi kontrol edebilmek.Şu ana kadar evdeki elektrkli aletleri hiç kontrol etmedim, yüksek akımdan dolayı. Mikrokontrolör programlama olarak PIC üstünde çalışmalarım var ancak yüksek akım girince işin içerisine röle denilen şeyleri kullanmam lazım sanırsam.
Son olarak bunları yaparken maliyeti olabildiğince düşük tutmak. Algılama mesafesi olarak 2 metre yetmekte.
Neler ile bu olayları yapmalıyım?