Uzaktan kumandalı tekne için her türlü yardım ve bilgileriniz itinayla kabul edilir.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan paskomya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Abi 3 seri pili 12.6 volt 1 amper adaptörle şarj etmelisin. Aşağıdaki gibi bir adaptör ile şarj olur.

Bu bms şarj etmez. Adaptör gerekli voltajı sağlar.

Modelcilikte kullanılan pillerde bms kullanılmaz. Pil grubu seri bağlıdır. Doğrudan esc ye bağlanır. Model üzerinde voltajı kontrol eden bir sesli uyarı modülü uyarı verir. Bu modül hücre voltajlarını kontrol edip düşük voltaj eşiğine geldiğinde sesli uyarı verir. En kısa zamanda modeli güvenli alana geri döndürmelisin.

Not : modelde bms kullanırsan ve model açıkta düşük voltajdan keserse modeli kıyıya getirme şansın kalmaz. Bu hava modelleri içinde geçerlidir. Model havada bms keserse Model yere düşecektir.

Bu nedenle modellerde bms kullanılmaz. Balans olayını şarj aleti yapar.

61Y5j00jHHL._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg

Abi 3 seri pili 12.6 volt 1 amper adaptörle şarj etmelisin. Aşağıdaki gibi bir adaptör ile şarj olur.

Bu bms şarj etmez. Adaptör gerekli voltajı sağlar.

Modelcilikte kullanılan pillerde bms kullanılmaz. Pil grubu seri bağlıdır. Doğrudan esc ye bağlanır. Model üzerinde voltajı kontrol eden bir sesli uyarı modülü uyarı verir. Bu modül hücre voltajlarını kontrol edip düşük voltaj eşiğine geldiğinde sesli uyarı verir. En kısa zamanda modeli güvenli alana geri döndürmelisin.

Not : modelde bms kullanırsan ve model açıkta düşük voltajdan keserse modeli kıyıya getirme şansın kalmaz. Bu hava modelleri içinde geçerlidir. Model havada bms keserse Model yere düşecektir.

Bu nedenle modellerde bms kullanılmaz. Balans olayını şarj aleti yapar.

Ekli dosyayı görüntüle 113884
yani benim şarjlı matkap amcamın şarj aleti bu iş için uygun, şimdi elde bir var. dediğim gibi 2 çeşit 775 var. az önce tekrar amper ve devir ölçümü yaptım. amper 0,7 sabit ikisi de aynı amperi tüketiyor. devir ise tekrar tekrar ölçtüm. birisi 11650 devir, çift olanlar 3250 devir. bakalım nasıl süreceğiz.

Balans olayını şarj aleti yapar.
?
12v6 v DC adaptör nasıl bms şarjı yapar ?
BMS balans devresi pil paketinin üzerinde olmak zorunda,

Bms devredeki her hücreyi takip eder.
Pilin 2v7 nin altına düşmesini engeller.
Şarj geriliminde 4v2 nin üzerine çıkmasını engeller.
12v6 adaptör sadece gerilimi sağlar.
Hücre gerilim ve akım kontrolü bms devrede dir.
3 seri pili 12.6 volt 1 amper adaptörle şarj etmelisin
3-5 A lik adaptör de olur.
Şarj akımını bms modül hücre başına 1 A le sınırlar.
Şemada da görüleceği üzere 3 S bms çipi
3S-6A-BMS-Module.png

Hücrelerin kontrolünü sağlar

Son düzenleme:
değerli ustalarım, matematik benim işim değil, bana sadece olur yada olmaz deyin yeter. pilleri bu şekilde bağladım.
1738414779633.png
şimdi ben bu karta P+ P-
1738414847031.png
böyle bir şarj aletiyle şarj edebilirim değil mi? bendeki 1,3 amper, sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum. sadece olur deyin yeter. zaten motorlarla başım dertte.

değerli ustalarım, matematik benim işim değil, bana sadece olur yada olmaz deyin yeter. pilleri bu şekilde bağladım.
Ekli dosyayı görüntüle 113886şimdi ben bu karta P+ P-
Ekli dosyayı görüntüle 113887böyle bir şarj aletiyle şarj edebilirim değil mi? bendeki 1,3 amper, sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum. sadece olur deyin yeter. zaten motorlarla başım dertte.
Üstad 12v6 veya 13 v DC gerilim sağlanıyorsa 3-5 A lik güç kaynağı olur.
Bms devre gerilim ve akımı kontrol edecektir.

şimdi sıra motorlara geldi. elimde dc motor çok derken şaka yapmadım. matkap çıkmaları hem amper çekiyor, hem de yüksek voltaj istiyor. 775 i örnek olsun diye koydum yanına. bu şişman amca, 12 voltta hem 4000 devir, hem de 0,01250 amper çekiyor. yani 775 ten daha düşük tüketimi var. ama nasıl sürebilirim hiç bir fikrim yok.

Ekli dosyalar

• 775 ve amcası.jpg
    775 ve amcası.jpg
    94.1 KB · Görüntüleme: 7
?
12v6 v DC adaptör nasıl bms şarjı yapar ?
BMS balans devresi pil paketinin üzerinde olmak zorunda,

Bms devredeki her hücreyi takip eder.
Pilin 2v7 nin altına düşmesini engeller.
Şarj geriliminde 4v2 nin üzerine çıkmasını engeller.
12v6 adaptör sadece gerilimi sağlar.
Hücre gerilim ve akım kontrolü bms devrede dir.

3-5 A lik adaptör de olur.
Şarj akımını bms modül hücre başına 1 A le sınırlar.
Şemada da görüleceği üzere 3 S bms çipi
Ekli dosyayı görüntüle 113885
Hücrelerin kontrolünü sağlar

Modelcilikte kullanılan şarj aletleri Balans olayını ayarlıyor. Nedeninide mesajımda detaylı açıkladım. Model helikopterle 100 metrede uçarken bms voltajı kessin sonra onbinlerce liralık model yere çakılsın.

O yüzden modellerde bms kullanılmaz. En başından beri bunu söylüyorum.

Bu sistemi paskomya şarjlı matkap için kullanacağım deseydi bms de taksın adaptörle de şarj etsin. Sıkıntı yok.

Modelcilikte kullanılan şarj aletleri Balans olayını ayarlıyor. Nedeninide mesajımda detaylı açıkladım. Model helikopterle 100 metrede uçarken bms voltajı kessin sonra onbinlerce liralık model yere çakılsın.

Bu sistemi paskomya şarjlı matkap için kullanacağım deseydi bms de taksın adaptörle de şarj etsin. Sıkıntı yok.
benim gibi geç ve güç anlayanlarda oluyor, bilgi için teşekkürler.

bilgi için teşekkürler.
?
Pil paketlerinin içinde bms kontrol devreleri vardır.
Üstad pil paketi kullanmayacagından
BMS kontrollü pil paketini kendisi yapacak.
Modelcilikte kullanılan şarj aletleri Balans olayını ayarlıyor.
Pil paketinin içinde bms devre vardır.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
130,756
Kullanıcılar
454,402
Son üye
avsar854

Yeni konular

Geri