Uzaktan kumandalı titreşim yaratmak istiyorum

nefrt

Üye
Konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.
Amatörde Hakem olduğum için titreşimli bayrak alamıyorum pahalı. Bayrağa 1 tuş veya 2 tuş koyup orta hakemin kolundaki banda o devreyi takıp, ben bastığımda tuşa titreşim yaratıp onu uyarmak istiyorum beni görmesi için. Mesafe en az 70 metre falan olmalı algılayabilmesi için. Nasıl yapabilirim. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ediyorum şimdiden

Telsiz işinizi görmez mi 100 m devede kulak kalır.

Telsiz işinizi görmez mi 100 m devede kulak kalır.

Olur hocamda ben tuşu bayrağa takıcam yani vericiyi. Alıcıyı ise hakem koluna takıcak. tuşa bastığımda titreşim yaratıp hakemi uyarmak isticem. bunu 2 yan hakemde kullanıcak farklı yerlerden. Dediklerinizi alıp nasıl düzenleyebilirim arkadaşlar

telsizde zaten mandal var basıp bırakırsınız karşıya sinyal olarak gider bunu duyanlar size bakar veya sözlü "bakın" "gelin" dersiniz

Saol hocam. Hoparlör yerine motor bağlayıp motordan titreşim yaratsam olur mu acaba. Hoparlör çıkış yerini değiştirsek yetiyo mu

Hoparlör yeterli olmayabilir şöyleki, melodilerin uzunlukları farklı ve çok melodi olur bunlarda. Entegre sinyali alır, bir anlık bir sinyali çıkışına verir. Bu çıkışda genelde melodi kartına olur. ve artık melodi bitene kadar meledi çalar. Kısacası gerekli sinyali alıcı entegrenin melodi entegresine giden ucuna yani birinci çıkışından almak gerekir ve bir transistör veya röle ile titreşim cihazınıza bağlamak gerekir.

sağlıcakla.

ayrıca by lent kablosuzda uzmandır. çözümü onda bulacağınıza inanıyorum.

Hoparlör kullanmıcam zaten. hoparlörü çıkartıp yerine küçük Dc 5V motor takıcam hocam. O motor çalışır mı acaba

hoparlör çıkışı dc motor çalıştırmak için uygun değildir. güçlüde değildir. daha basit devre yapılabilir. diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…