Uzaktan kumandalı titreşim yaratmak istiyorum

aklıma gelmişken PS oyun kollarında da titreşim yapan motorlar var. belki ondanda birşeyler çıkar. Onlarda titreşim yapma amaçlı sanırsam. Hiç PS oynamadığımdan bilemiyorum :)

hoparlör çıkışı dc motor çalıştırmak için uygun değildir. güçlüde değildir. daha basit devre yapılabilir. diye düşünüyorum.

Zaten bana güçlü bişey lazım değil ki. motor dönsün titreşim yaratsın yeter. 5V çalışan motor takcam olur mu acaba. Yada alabileceğim RF alıcı verici var mı

Rf modüller de satılıyor Sn. Elektrofizikçi nn dediği gibi zil ile de yapılabilir. 9v pil takarsınız uzun süre kullanılır. 5 ve 3 voltuk çıkışlar elde atmeniz gerekir bunu da v. reg ile veya zener diyotlar ile temin edersiniz. Melodi devresine gelen sinyal ucunu ayırıp trans ile motoru kontrol edersiniz. Bu arada Elektronik bilginiz nedir hiç bahsetmediniz, siz yapamazsanız işini iyi bilen bir tv tamircisi üstesinde gelir diye düşünüyorum melodi modülüne ihitiyaç duymayacaksınız onu benim adresime gönderin :)

Rf modüller de satılıyor Sn. Elektrofizikçi nn dediği gibi zil ile de yapılabilir. 9v pil takarsınız uzun süre kullanılır. 5 ve 3 voltuk çıkışlar elde atmeniz gerekir bunu da v. reg ile veya zener diyotlar ile temin edersiniz. Melodi devresine gelen sinyal ucunu ayırıp trans ile motoru kontrol edersiniz. Bu arada Elektronik bilginiz nedir hiç bahsetmediniz, siz yapamazsanız işini iyi bilen bir tv tamircisi üstesinde gelir diye düşünüyorum melodi modülüne ihitiyaç duymayacaksınız onu benim adresime gönderin :)

Mekatronik okuyorum 2. sınıf

motor olarak cep telefonu titreşim motoru yeterli olabilir.

Forum istatistikleri

Konular
129,840
Kullanıcılar
452,683
Son üye
greyman43

Yeni konular

Geri