inside yapmışsın yani şöyle düşünürsek;
470x555mm nin içinden dolaşacağı için
468x443mm olması lazım çıkan kestiğin parça
sağdan solda 6 şar
üstten alttan 6 şar mm kabaca
ahahahahah kazım abi inan sesli güldüm çok özür diliyorum nasılda yanlış yapmışım
ibretlik olsun da düzeltmiyim postumu
düzgün düşünüp yanlış yazmışım harbiden şaştım kendime
ilkinden 2 düşmüşüm sonundan 100 fazla düşmüşüm gene iyi hahahah
Estağfurullah , özür dileyecek bir şey yok.
Olur bu saatlerde.
Önemli olan mantığı idi , döndüğü / ilerlediği yöne göre sağından veya solundan ... iyi saatte olsunlarrrr.
Kazım amca dışta kalan parça önemli 3 mm hesaplamış 467 mm kısım 6 mm lik frezenin tam yarısı frezenin geri kalan kısmı olan 3mm farkıda görüyor en son 470+3= 473 kalıyor. Bana göre 464 mm x 549 mm olsa ürün dogru çıkacaktı gibi geliyor .
dış çerçeve ve benim çerçeve birbirine eşit dışı büyük olması gerekir şartı varmı?
Zaten ölçü normal değil mi?
İçte kalan parçayı ölçermisiniz?
Bir de hocanın(@KAZIMUGUR) dediği gibi, sınırlarda dolaşmak sıkıntılı olabilir.deneme ise çizimi küçültmek,değilse çalışma alanını büyütmek daha sağlıklı sonuçlar verecektir.
Kazım amca dışta kalan parça önemli 3 mm hesaplamış 467 mm kısım 6 mm lik frezenin tam yarısı frezenin geri kalan kısmı olan 3mm farkıda görüyor en son 470+3= 473 kalıyor. Bana göre 464 mm x 549 mm olsa ürün dogru çıkacaktı gibi geliyor .
dış çerçeve ve benim çerçeve birbirine eşit dışı büyük olması gerekir şartı varmı?
Yazdıklarından bir şey anlamadım.
Sen bu parçayı makinede kestin de ölçtün de buna göre mi yazıyorsun ?
Önceki sayfada senin yazdığın mesajdaki gcode ( benim de alıntı yaptığım ) , doğru kodlar .
Ona göre kesersen içi 470*555 olan bir boşluk elde edersin.
Kodlar doğru , 6mm kalem takıp kestiğinde farklı ölçü çıkıyorsa makine ayarların yanlış demektir.
Mach3 arc .mm seçeneği kısa ve düzgün kodlar verir , programlarda genel olarak böyledir.
Aslında bu kadar kolay kodlar el ile yazılır program açtığına değmez.