V CARVE PRO. Sorusu

Anlattıklarına göre muhtaç olduğun kudret helpler de ve youtube de.


https://www.youtube.com/results?search_query=VCarve Pro
Kazım abi öncelikle cevap yazdığın için teşekkür ederim ama o videoları izlemiştim. Hiç biri benim sıkıntıma yanıt vermiyor. Benim sıkıntım toolpath operation kısmında. Material setup ta Thickness yazan yeri 3 mm giriyorum (malzememin kalınlığı). Rapid Zgaps above material kısmındada Clearance(z1) 3mm plunge(z2) 3mm giriyorum. Home position yazan yeride z=3mm giriyorum Sonra Ok deyip, 2d profile toolpath e geçiyorum. Burada start depth= 0 cut depth=3 yazılı. Buraları ellemiyorum. Altta saf z= 3 yazıyor. Sonra calculate tıklıyorum ve export tan dxf ye çeviriyorum. Daha sonra usb cnc controlden bu dosyayı açıp cnc ye gönderdiğimde z = 0 noktasında diğer eksenlerde şekle göre ilerliyor. Hiç kesim yapamıyorum. Sebebi ne olabilir. Bu vcarve programını silip yeniden yükledim ama ayarlar hep benim kurcaladığım gibi kaldı. Bu programı nasıl ilk kurduğum zamanki kendi ayarlarına dönderebilirim.
 
hocanın cevabı gibi. boşuna iki iş yapıp sonra bıçak z ataması yapmadan amch3 dxf import yapınca öyle olması normal.
zaten toolpath oluşturabiliyormuşsunuz,save toolpath derseniz, seçeneklerden mach3 olacak. mach3 te load gcode diyerek çağırmak lazım.
bir atasözü (KU):birazda eski konuları hatmetmek.
 
Neden ?
Vcarve , gcode üretmesini bilmiyor mu ?
Kazım abi zaten vcarve de file bölümünden exportta dxf ye çeviriyorum. Vcarvedeki dosyayı vcarve ile direk cnc makinasına gönderebilirmiyimki. Usn cnc control ilede vcarvede dxf ye çevirdiğim dosyayı çağırıp cnc makinasına gönderiyorum
 
Kazım abi sanırim sorunun çözümüne yaklaştım. Gcodu düzenledim. Z ye 3 mm girdim. Cnc usb controllden. Ama şimdide z aşagı inmesi gerekirken yukarı çıktı?
 
3 yazma kardeşim -3 yaz mesela ..

dxf yapmaya mecbur musun ? uyardım hala dxf...
Makineler gcode denilen koordinat bilgileri ile çalışır dxf mxf filan anlamazlar.
Videolarda seyretmedin mi ?

Bana kızıyorlar forumu okuyun yazınca.
Haksız mıyım ?
Mekanik bu işlerin en kolay kısmıdır.
Önemli olan talaşlı imalat bilgileridir .

Gcode ler ile ilgili bir sürü belge verdim .
Forumda onyüzbinmilyon kere eksen ayarları , step/dir ayarları anlattık.

Yok sadece bu kadar olsa bunları yazıncaya kadar tekrar yazardık olur biterdi.
Ama yarın bir başka şey öbürsü gün bir başka şey ..daha bilemediği neler var neler...
Biraz vakit ayırıp okunsa mach3 ayarlarını da USBCNC ayarlarını da vectric kullanımını da ve daha bir çok program inceliklerini de öğrenmek mümkün.
Mekanik bitti bir an önce görelim... heyecanını anlıyorum ama , olmuyor işte .

Bu yazdıklarımı fırça atmak azarlamak olan almayın , anahtar kelimeler olarak değerlendirin.
 
arkadaslar ben bu programi bulamadim nasil temin ettinizki v carve programini
 
Kazım abi o -3 olayını sonradan ayıktım. Ne yapalım abi seninde dediğin gibi yeni başlamanın heyecanı. Vcarve de direk gcode alabiliyormuyuz. Nerden alacağımı bilmiyorum abi. Derinliği bugün cncusb controlde gcodunda z ekseni tektek değiştirmek zorunda kaldım bilmediğim için. Vcarve de çizdiğimiz planı direk nasıl gcoda çevirebileceğimi yazarsan çok memnun olurum. Abi vcarve ile ilgili internette baktım hep ingilizce. Türkiyede bu program çok kullanılmıyormuda Türkçe anlatımı yok.
 
Kazım abi tamamdır. Gcoduna direk dönüştürmeyi buldum Save toolpath yazan yerden kaydettiğimizde direk gcode olarak kaydediyormuş. İlk günümde bir endmill kırdım. Ama ilk projemi tamamladım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…