V90 force değeri alamıyorum

Berk epli

Üye
Katılım
31 Mar 2020
Mesajlar
83
Puanları
1
Yaş
25
tork değerini alıyorum fakat force değerini alamıyorum neden olabilir 0 değeri veriyor sürekli
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Sorun muallak. Detaylandirman lazim. Tork doner bir mil icin tanimli buyukluktur. Force ise dogrusal hareket icin tanimli buyukluk.

Aslinda her ikisi de kuvveti tarif ederler. Birisi dondurme kuvveti digeri iteleme kuvveti.
 
servonun önünde aktüatör bağlı gönderdiğim pozisyonda yayı geriyor orda ki N değeri gerekli bana resimde tork yazınca değer geliyor fakat force yazınca değer alamıyorum detay kısmı yeterli oldu mu bilmiyorum siz sormak istediğiniz kısım varsa sorar mısın ayarlarım ile ilgili telegram 102 kullanıyorum
 
Telegram 102 ile beraber tork data kısmından supplementary telegram altından telegram 750'yi de eklemeye deneyebilirmisin.
 
https://support.industry.siemens.co...ctual-force-value-in-technology-object/285016

Son mesajda Siemens'in yazdığı ifade:

@Bunalmis 'ın dediği kapıya çıkıyor yani.
Eksen rotary eksen olarak seçildiği için tork değeri önemli.
 
Özür dilerim. Eksenden ziyade motor tipi.
 
İnternetteki bir siteden alıntı yaparak örnekliyelim:


Mavi kutunun 2 kg ağırlığında olduğunu kabul edelim. r yarıçağı ise 5cm olsun. Yer çekimi ivmesi de kolaylık olsun diye 10 m/s2 olsun. Aşağı yönde yerçekiminin uyguladığı kuvvet F=m.a = 20N oluyor.

Motor miline etki eden döndürme momenti ise M = F.r = 20N . 0.05m = 1 Nm.
Yani motorun yükü yukarı yönde hareket ettirebilmesi için üreteceği torkun 1Nm'den fazla olması lazım.

Motorun 1.1 Nm tork değerine sahip olduğunu düşünelim, bu yükü yukarı yönde hareket ettirebilir.
Motorun ucundaki kasnağın değiştirildiğini düşün. Yeni yarı çapımız 10 cm olsun. Motor miline yükün uyguladığu tork M = 20N . 0.1 = 2Nm olacak. Motor yükü yukarı kaldıramayacak.

Karşı koymak istediğin kuvvet aynı olmasına rağmen mekanik sistemdeki değişiklik buna müsade etmedi. İstenilen eylemi yapabilmek için kuvvet yerine torku baz almak gerekti. Yani döner bir sistem için belirleyici faktör, tork oldu.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…