Bu tetmostatla 7/24 zaman ayarı yapılarak kombi çalıştırılabilmektedir.Bu programın çalışabil-
mesi için,termostata tarih ve saat bilgileri girilmesi gerekmektedir.1 saniyelik
Elektrik dalgalan-
malarında bile,takvim 01.01.2010 tarihine ,saaat 09 a dönerek kombi ( gece program dışı bile
olsa ) devreye girerek ısıtma başlamaktadır.
Bu konuyu,ilgililerine bildirdiğimde " efendim,ürünler Avrupa standardına ! göre yapıldığı için
bu durum oluyor " gibi absürt ( sanki,Avrupada hiç salınım veya kesinti olmuyormuş böbürlen-
mesi ) bir cevapla olay geçiştirilmeye çalışılıyor.
İlgililere 1 ay önce yapmış olduğum yazılı uyarıya cevap verme tenezzülünde bulunulmayınca,
konuyu Şikayetvar web sitesinde açtım.Şikayet günü Vaillant yetkilileri arıyarak,konuyu sanki
okumamışlar gibi,laf olsun torba dolsun kabilinden arıyarak,kısa süre sonra arıyacaklarını belir-
terek beni tekrar uykuya yatırdılar ! .Sonuç,gidiş o gidiş.
Kurumdan tatmin edici davranış görmeyince,durumu,Sanayi Bakanlığına AYIPLI ÜRÜN şikayeti
ile müracaatta bulundum.Önümüzdeki günlerde,konuyu Almanya merkezlerine tekrar yazaca ğım.
Canımı sıkan konu,ilgisizlik bir tarafa,bu ürünün madem böyle bir ayıbı ( bana göre defosu ) var,o zaman,bu ürünü satarken,müşteriye bu ayıbın söylenmesi gerekmezmiydi ?
Bu ayıbın ( defonun ) ,yarım asırlık geçmişi ve yüzlerce ( belkide binlerce ) arge Mühendisi ça-
lıştıran bir kurum tarafından düşünülmemiş olması,ayrıca yüzkarası bir durumdur.Kendileri gibi !
şebekeleride akıllı olan ! bu Avrupalılar,bu sorunu bizim teknik elemanlarımıza sorsa,10 saniye
içerisinde çözümünü öğrenirlerdi.Aynı ürünler,internet ortamında,halen 4500 ₺ civarında satıl -
maya devam etmektedir.
Sanayi Bakanlığı ve kendilerince sorun çözülmezse,konuyu mahkemeye taşıyacağım.Oralardan-
da sonuç alamamam halinde,kombi ve malum termostatını çöpe atacağım.
Çok basit bir modifikasyon ile,termostat sorununun çözüleceğini iddia ediyorm.Sizlerin,bu ko -
nudaki çözüm öneri ve düşüncelerinizi almak istiyorum.