Bildiğiniz gibi ben parça bağlama işini kendi yaptığımın pnomatik mengene ile çözmüştüm. Fakat bazi işlerde fire vermemek, hatta bazı parçaları bağlamak yine mengene ile mümkün olmuyor.Haliyle vakum tabla olayını araştıyorum. Eski başlıklarda bazı şeyler var. Fakat vakumun gücü ile ilgili bilgi bulamadım.
Tabla olayı sorun değil, ya kendim yaparım ya da hazır alırım. Asıl sorun pompada. İnternette 2.5 CFM denen standart pompalar var.
Bunların vakum gücü hakkında bir kıyaslama yapamıyorum. Örneğin ben 10x10x10cm'llik bir ahşap kütüğü vakum tablaya tutturup çevresinde cutting length'i 6 cm olan(mengeden yapabiliyorum) uç ile 0.1 veya 0.2 chipload talaş yüklenmesiyle adaptive denilen tarzda işlemek istiyorum.
Genelde bu vakum tablaları geniş yüzeyli plakaları işlemek için kulanıyorlar. O sebeple benimki gibi böyle kütük işleyenlerde işe yarar mı? Moment fazla olacağında tutmama gibi sorun çıkar mı? kaç cfm vakuma pompasına ihtiyacım var.
Bir de Vakum ejector diye bir şey varmış. Sanırım bu kompresor ile vacum yapmaya yarıyor. Ayrıca bir pompa alıp sesini çekmek yerine, kompresoru sessize çevirip(zaten yapacağım) bu enjectoru kullanmak daha mantıklı olabilir. Ancak bizim kompresor ve bu ejector bu işte yeterli oluyor mu? Ne kadarlık bir vacum üretir? https://www.piab.com/Products/vacuum-pumps/standard/ejector-300/
Yukarıdaki ilk videodaki vakum pompası soğutma sektöründe kullanılan derin vakuma inmek için dizayn edilmiş bir vakum kompresörüdür. Bu tür bir kompresör derin vakuma inmek için dizayn edildiği için bir nesneyi tam sızdırmazlık sağlamalısınız ki bir süre vakumladıktan sonra ancak tutsun.
Bu nedenle satıcılar büyük vakum pompalarını öneriyorlar.
Burada asıl önemli olan sizin tablaya tutturmak istediğiniz materyalin yapısı büyüklüğü şekli ağırlığı önemli. Belki @by lent inde önerdiği gibi bir elektrik süpürgeside benzer işlevi görecek.
Vakum kompresörlerinin debileri düşük olduğu için malzemeyi tablaya tutturmanız zor olacaktır.