Vakumlu taşıma sistemleri hakkında yardım?

--------------------------------------------------------------------------------

vakumlu kaldırma ve taşıma sistemleri konusunda her türlü bilgiye natsu.com.tr den ulaşabilirsiniz
 
www.natsu.com.tr sitesine girerseniz vakumla kaldırma ve taşıma konusunda her türlü materyalin taşınabildigini görebilirsiniz
 
SElamun aleyküm
Allah(c.c.) yardım etsin inşAllah başarılı olursunuz.
Daha önceki mesajlarda6-8 bar fabrika basınçlarından bahsedilmiş. Bu basıncıın bu yüküğ kaldırmaya uygun olmadığından bahsedilmiş. Basınç alan ile çarpıldığında kuvvet birimine dönüşür ve buna göre kaldırma kubvvetinden bahsedebiliriz. Kuvvete göre basınç alan ilişkileri değerlendirilir.
Yalnız burada vakumdan bahsedildiği için 6-8 bar gibi basınç ölçüleri alakasız oluyor. Vakum boşaltmnayı ifade eder ve maksimumu tamamen boşaltmak olur. Vakumda atmosfer ortamında kaullnılabilen maksimum basınç açık hava basıncı yani 1 bardır. Bunu değiştiremediğimizden buna göre alanı bulşmamız gerekir. Açık hava basıncı 1cm^2(bir santimetrekareye) 1kg lık kuvvet uygular.(kg kuvvet birimiş değil ama kabaca yazıyorum) Mesela 50 cm 50 cm lik dikdörtgen bir vakumlama aparatınız olsa açık hava vakumladığınız bu alana ters kuvvet uygular ve etkisi; 50*50= 2500 : 2500 kg olur.
Bu sistemi komple lkendiniz mi yapmak istiyorsunuz? Vakum işini buzdolabı kompresörlerinin büyükleri ile yapabilirsiniz.(2. el alınabilir) Bağlantı yerine hava sızmaması için lastik benzeri elemanlar koyabilirsiniz. Lastiğin elastikiyetine göre malzeme pürüzlülüğünü örtüp örtemediğini incelemeniz gerek.
İhtiyacınız olan parçalar olursa belki imalat olarak yardımcı olabilirim.Atölye imnalat işini kendim de yapabiliryorum bu sitede yapan başkaları da olması lazım.
Sistemi yoğun olarak incelkemeniz gerekir. Hem mıknatıs hem de vakumlu kombine bir sistem yapabilirsiniz. Mesela vakum aparatını ufak isterseniz küçük bir vakum aaparatı yaparsınız ve etrafında mıknatıslı çekim elemanı olur(elekjtro da olabilir) Alüminyum tipi hafif malzermeleri vakumla kaldırırsınız saclara gelinde vakum yetersiz kalırsa mıknatısı da aynı zamanda çalıştırtabilirsiniz.
Önemli olarak; vakum hacmini incelemeniz gerekir. Yani vakum yaptığınız hacmi. Eğer fazla oılursa kompresör boşaltmak için daha fazla zaman harcar. Az olursa çok küçük bir hava sızması ile vakumun etkisi kalkabilir ya da çok azalabilir. Vakumu hortumlar aracılığı ile yaparsanız vakum aparatına kapatma vanaları koymanız gerekebilir sabşit ve güvcenli çalışma için.
Vakumu birkaç tane buzdıolabı kompresörü bağlayarak veya bunların büyük boylarından bir tane bağlayarak yapabilirsiniz. Konu çok detaylı sadece kabaca yazıyorum. Bu kompresörler 0 olarak 300 tl civarında olsa da çıkma olarak 10 tl ye kadar bulunabiliyor. Vakumu aynı zamanda pnömatik silindirin çekilirken boşalttığı hava ile de yapabilirsiniz. Hazır olan fabrika kompresörünüz bir silindire basınç uygular bu silindir vakum silindirini çeker ve vakum silindiri çekilirken diğer kısımdan hava boşaltır. Ancakk devamlı boşaltmma yapan kompresör daha uygun olabilir çünküğ silindirle vakumda bir miktar hava kalmış olur.
Atölye yardımları için yazabilirsiniz. Hayırlı günler dilerim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,800
Mesajlar
930,214
Kullanıcılar
452,602
Son üye
ONURGİLAN

Yeni konular

Geri
Üst