Her bağlantıda olduğu gibi nötr hatlarında da toprağa bir iletişim vardır.Vallahi hocam bende anlamadım bu işten birşey nötr sağlam olmasa yüksüz iken de göstermez öyle değilmiş?
Selamünaleyküm arkadaşlar aklıma takılan bi soruyu sizlerle paylaşmak istiyorum bu konu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim. Buşonlu Sigorta çıkışında normal 220v var fakat alıcıyı bağladığımız zaman sigorta atamadığı gibi enerjiyi de göremiyorum. Alıcıyı tekrar döktüğüm de enerjiyi görebiliyoRum. Alıcı da kontaktör ve röleler bağlı. Bunun sebebi ne olabilir enerji neden alıcı bağlandığı zaman ölçü aleti ve kontrol kalemi ile görünmüyor?
bence siz nötr nötr arası ölçüm yapıyorsunuz sigortaya nötr giriyor anlattıklarınıza göreNötr faz arası ölçüm yapıyoruz
Nötr hattinizin kesinlikle iyi olduğundan emin olunuz cevap evetse kontaktor bobinine bakınız.Devreye gelen faz ve nötr bağlantılarınızı kontrol edin. Kablo yanığı-kopuğu sebebi ile yarı temas, devredeki diğer geçit noktalarında (kontak, bağlantı vs..) yarı temas, gevşeklik sorunu şeklinde bir arıza var. Bir seri lamba yapıp enerjiyi sağlam olarak alabildiğiniz ilk noktaya kadar devrede geri giderek kontrol edin. Bu noktadan sonra 1 ileri adımda yani lambanın yanmadığı yerde sorunu göreceksiniz.
Nötr de bir sorun yoksa buşonlu sigortalar bazen atıkken içinde karbonlaşmadan dolayı direnç oluştura biliyor boşta gerilim okuna bilir sigortanın girişimindende ölçüm yapın yine yoksa geriye doğru kontrol edin.Vallahi hocam bende anlamadım bu işten birşey nötr sağlam olmasa yüksüz iken de göstermez öyle değilmiş?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?