Vectric. de eksenleri hızlandırma?

eray demir

Üye
Vectricte 2 boyutlu çizimler yapıyorum. Z derinliği olarak 0.5mm gibi bir derinlikte kazima yapıyorum.Kazima derken sadece boyalı bi zeminde boyayi kaldirmak amaçlı. Ancak eksenleri yeteri kadar hizlandiramadim.Vecctricte bu ayari nasil yapabiliriz yada motor tuning ayarlariylada oynamam gerekir mi? Yardımlarınızı rica eder iyi akşamlar dilerim.

GT-N7100 cihazımdan gönderildi

CNC de bıçağın boşta ve kesimde hangi hızla işlem yapacağını Feedrate ile ayarlayabilirsin.
Her bıçağın Feed değerleri değişik olabilir. Ayrıca G-code çalışırken Mach3 ekranında Feedrate %300 ile %1 arasında artırıp azaltabilirsin.

Örnek bir G-code koyarsan sıkıntı nerde anlaşılabilir.

Abi feedrateyi ayarliyorum sona yaklaşık iş bitiş suresine bakiyorum degeri degistirsemde bi noktadan sonra süre degismiyor.mach3dende ayar yapiyorum % 300ede getirsem cok fark olusmuyo

[MENTION=218180]ramerturk[/MENTION] abi mobilim ekleyemiyorum ama şöyle düşünelim cam su bazli bi boyayla boyandigi zaman hafifce metal bi ucu sureklersin iz olur ya aynen ole bi iz kazima dedigim sey.onemli olan hiz lazim bana

Motor Tuning değeri ile
G0 Fxxxx
G1 Fxxxx

değerleri nedir o zaman

[MENTION=218180]ramerturk[/MENTION] Tuning 400..... G0 F1200.0
G1 F240.0 abi bu şekilde

motor tuning ayarlarında steps per ayarı ne kadar düşükse velocity miktarınıda arttırarak hızı arttırabilirsiniz
tabi kullandığınız kartın üzerindeki mikrostep ayarınıda 1/1 yaparsanız böylece step motorun dakikadaki dönüş sayısını arttırabilirsiniz
hatvesi 5 mm olan bir eksende steps per değeri 200/5 yani 40 olarak ayarlanırsa kart üzerindeki mikrostep ayarlarıda dediğim gibi 1/1 şeklinde ise velocity ye 10.000 20.000 gibi değerleri girerek hızına bakabilirsiniz

[MENTION=191106]drcivanim[/MENTION] Tşk ederim hocam verdiğiniz bilgilerin için.Ayrica artık sizide örnek gosterebilirim dr. Cnc ci bile var fzt ye laf etmezler artik

Hocam kart tb6560 mavi kart mi..benimkinin aynısı sanırım Şahin rulmandan almıştım. Millerim de 16 5hatveli bende ayni degerleri girerek deneyeyim bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…