Vestel Nfk540 defrost sorunu hakkında...

murat.can

Üye
Katılım
8 Nis 2018
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
50
Merhaba,
Vestel NFk 540 buzdolabı normalde günde 5-6 saatte bir defrost yapıyordu ama ne olduysa artık günde bir kere hatta 25-26 saatte bir yapıyor. Bir kere dolabı açarken vücudumdaki statik elektrik kapı kulpuna şiddetli atlama yaptı dolap çalışmayı durdurup SR hatasina düşmüştü ama fişini çekip takınca normal çalışmıştı acaba o zaman anakart zarar mi gördü.
Eğer zarar gördüyse yazılımla düzelir mi yoksa anakart üzerindeki bir elemanın değişmesi mi gerekiyor yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_20261106_164242_Chrome.webp
    Screenshot_20261106_164242_Chrome.webp
    102.3 KB · Görüntüleme: 2
Merhaba. Beyin kartının geçmeli soket çıkış bağlantılarını söküp yeniden yerine takın. Kötü bir temas da bu olumsuzluğa neden olabilir.

Defrost olayını sadece elektronik beyin kartı da gerçekleştirmez, defrost sensörünün çıkış bağlantısının veya buzluktaki defrost sensörünün bu olayla yakın ilişkisi de bulunur. Bu yüzden dondurucu bölmedeki özellikle defrost sensörünün geçmeli soket bağlantılarını mutlaka kontrol etmek gerekir.

Dolap kulbuna elden statik elektrik geçişiyle beyin kartının doğrudan bozulması veya aksak çalışması arasında bir ilişki kesinlikle bulunmuyor. Başka nedenler de kendiliğinden oluşmuş olabilir. Çünkü eğer öyle olsaydı her stresli olunduğunda parmağımızdan araç kapısına (şasesine veya gövdesine) atlayan statik elektrikle araçların beyin kartları veya ECU'ları kolayca bozulmuş olabilseydi eğer bu konuda adı geçen tamirciler veya bunun satışını doğrudan yapanlar çok fazla para kazanırlardı. Kolay gelsin.
 
Dolap çok eski olmadığından sensörlerde sorun olunca hata kodu veriyor diye düşünmüştüm ama dolap boşalınca sensörleri avometre ile ölçmek şart, teşekkürler.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,536
Mesajlar
972,117
Kullanıcılar
459,637
Son üye
abdullah sena

Yeni konular

Geri
Üst