Viessmann Vitopend 100 Petekler Isınmıyor

Katılım
21 Haz 2011
Mesajlar
5
Puanları
1
Viessmann vitopend 100 kombinin sıcak su konumunda problem yok fakat kalorifer konumunda cihaz devamlı by pass yapıyor , pompa sağlam filitre temiz fakat py-pass tan çıkmayıp petekleri ısıtmıyor .Acil cevap verebilecek biri olursa çok sevinirim
Saygılar......
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Arkadaşlar bu sorunu şuanda bende yaşıyorum.sorun üç yollu vanada olabilir diyorlar .yetkili servis 350 tl diyor.parçacıda 40 tl.üç yollu vanayı değiştirirsem problem çözülürmü acaba.Bu işi bilen arkadaşlardan cevap bekliyorum ve şimdiden teşekkür ediyorum.
 
benim müdahale ettiğim alarkonun cihazlarnda 3 yollu vananın üzerinde ince bir pin var. Bu pin radyatör ve kullanım suyu konum değiştirirken yukarı aşağı inip çıkar. sizin 3 yollu vananızın üzerinde de böyle bir pin varmı bi kontrol ediniz.
 
bu şekildeki arızalar genelde yaz mevsiminden kış yani kalorifer kullanılan aylara geçişte yaşanır.
öncelikle 3 yollu vana sıkışmış olabilir,karttaki yaz kış konumu ayar kısmı arızalı olabilir(cihaz kış pozisyonunna geçmez),kalorifer devresi ntc sensörü arızalı olabilir(kalorifer hattındaki suyun yeterli ısıda zannederek kalorifer hattına gönderim yapmaz )
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…