Vipa plc bağlantı sorunu

İşçi Mühendis

Profesyonel Üye
Arkadaşlar VİPA PLC ile ilgili bir sorunum var . Şöyle ki VİPA CPU 214SER cpu ya program atmak ( download ) istiyorum . Elimde SİMATİC MANAGER V5.3 ve V5.4 ve simatic manager da yazılmış bu cpunun aynısı cpudan upload edilmiş program var . Sorunum şu ki elimde bulunan iki laptopdan birisinde simatic manager tam anlamıyla servica pack i driverleri kılı tüyü tamamen kurulu fakat bu laptopun seri portu çalışmıyor ; bunu başka bir marka PLC ye bağlanmayı deneyerek teyit ettim .( moeller ps341- sucosoft s40 )
Elimde seri portu çalışan başka bir laptop var ondada sıfırdan simatic manager ( V5.3 kurdum ; arkasından V5.4 kurdum fakat ikiside sadra şifa olmadı ) kurdum . Fakat sorunum şu ki bağlanmak için kullandığım kabloyu pg/pc settings ayarlarında bulamıyorum ( VİPA mpi adapter ) . Bu dangalak kabloya ait driveride interneti tamamen aramama rağmen bulamadım . Diğer seri portu arızalı olan laptop daki simatic managerde pg/pc setting de pc adapter ( MPİ ) diye bir seçenek var . Benim kurduğum simatic manager de bir türlü bu sekmeyi bulamadım . Add diye bir sekme de var oradan eklemeyi denedim o da bir hata verdi ordanda ekleyemedim . Hasılı kelam 10 gündür bu PLC ile boğuşmaktan ikrah geldi ; bu konuda bir bilgisi olan arkadaş yardımcı olursa sevinirim.........

Forum istatistikleri

Konular
129,799
Kullanıcılar
452,593
Son üye
cKaradeniz301

Yeni konular

Geri