Herkese iyi akşamlar.
Önce sizlere sorumu soruyum sonra bugün başımdan gecenleri anlatıyım cünkü bu forum çok faydalı eminim birine faydası olacaktır.
Öncelikle sorum Gediz
Elektrik geldi hat üzerindeki klemensi değiştirdi (oksitlenmiş) şuan yük olmadan 235V gerilim geliyor eve. Bu fazla mı?
Herkese bilgi olması için başımdan geçenleri anlatırsam. Sivil bir elektirikci cağırdım. Gel bak bir yerde gevşeklik mi var. Kettle açınca voltaj düşüyor vs. diye. Geldi baktı birşey yok dedi. Gedizi çağırmalıyız direkteki bağlantıda oksitlenme vardır dedi. Bunu derken 50TL kendisine 50Tl de gediz elektrik çalışanı için istedi. Tamam dedim. (Bu arada ben aylar önce çağırmıştım gediz elektiriği gelip bakmışlardı bir sorun yok demişlerdi.)
Sözüm ona bu iki Gediz Elektriğin Saha ekibi geldiler hattı çıkardılar. Prizde avometre takılı idi. Birden elektikler geldi. Avometrede 300küsür voltu görüyorum, ufo var evde onun rezistansı nasıl parlıyor ben bağıra bağıra bir hal oldum "sigortayı indirin 300V geliyorrrrr" vs.. diye dışarı koştum. Tabi sivil elektrikci akıllılık etti beni duyunca hemen sigortayı kapattı ama evde 2 adaptör, 3 telefon şarj aleti ve birde spot lampa sizlere ömür. Hemen video kaydına başladım. Birde ne görüyüm. Saha ekibinden biri beni yanına çağırdı "Abi kayıt yapıyon ama adam yukarda baretsiz çalışıyor ekmeğinden olacak" demesin mi. Yahu dedim benim evimdeki televizyondan duman çıktı sen ne diyon, annem ufonun karşısındaydı rezistans patlasa ne olcaktı vs.. tartışmalardan sonra tutanak tuttular. Güya hattı bağladıklarında voltaj dalgalanması olmuş. Şubeye gidip dilekçe verirsem zararım karşılanacakmış.
Yani kısaca Gediz Elektrik evinizin yakınında bir çalışma yapıyorsa siz siz olun ana sigortayı kapatın. Bunlar
Sigorta açıkken hattaki klemensi değiştiriyorlar.
Yarın şubeye gitcem. Video kayıtlarını göstercem. Sokaktan geçeni saha ekibi mi yapıyor bunlar bilemiyorum ama baretsiz çalışma, sigorta açıken hattaki klemensi değiştirme nerden bakarsanız bakın felakete davetiye.