Voltaj dalgalanması

lolman

Üye
Katılım
27 Mar 2018
Mesajlar
34
Puanları
1
Yaş
39
Merhabalar
Oturduğum bina 32 senelik . 1 sene önce oturduğum dairenin altına fast foodcu açıldı içeride büyük aletler çalışıyor. Günde 10 defa sigortaları atıyor . elektrikci de gelip kontrol etmiş kabloların çok ısındığını sanayi elektiriği almasını söylemiş. Ayrıca 2-3 ayda bir binanın faz sigortası yanıyor binada elektrik gidiyor bu sebebten dolayı. Evimdeki bulaşık makinası E27 şeklinde bir kod gösteriyor çalışmıyordu. Araştırmalarım sonucu düşük voltajdan kaynaklandığını öğrendim ayrıca komşumdada aynı makineden var kendisinde de aynı sorun oluyormuş . Makinayı fast foodcu kapandıktan sonra çalıştırınca hiçbir sorun olmuyor. Bu hafta da ses sistemim yandı.İçini açıp baktım 2 tane direnç yanmış voltajdan dolayı . Evdeki voltaj dalgalanmasını nasıl ölçebilirim. bu voltmetre yada avometre cihazları varmış onunla baktıktan sonra. Tv ve bilgisayar için ups mi yoksa voltaj regülatörü mü almam gerekiyor. amacım ani voltaj değişimlerinde cihazların etkilenmemesi.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
fast foodçu kapalıyken sigortasına giren kabloyu kes tekrar bağlanmaz şekilde o zaman anlarlar birde belediye ve elektrik dağıtım şirketine şikayet et.
 
Tesisat baştan sona elden geçecek, sn. sami inci'nin de belirtebildiği gibi. Çünkü bu aşamada ne bir UPS, ne de bir voltaj regülatörü çok faydayı veremez zaten, çünkü göründüğü kadarıyla bu sıkıntı iç tesissattan kaynaklıdır. Eğer dış (asıl şebekeden) kaynaklı olsaydı, sürekli olan voltaj dalgalanmalarında voltaj regülatörünü, kesilme ile birlikte olan voltaj dalgalanmalarında ise UPS'yi (Uygun VA, kVA'da) kullanırdınız, örneğin. Kolay gelsin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…