Voltaj Değişikliği

Katılım
5 May 2008
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
mesajı nereye yazacağımı bilemedim, yanlış yerde ise şimdiden özür diliyorum. ödev için birkaç cevap bulmam gerekiyor da, yardımcı olan olmayan bütün arkadaşlara şimdiden teşekkürler;
1- voltaj değişimi sonucunda elektronik cihazların yanma nedeni, hem voltaj yükselmesi durumunda hem düşmesi durumunda yanma olur mu?
2- bu şekilde oluşacak yanmaları engellemek için neler yapılabilir?
3- güç kaynağı ve sigortanın yapısı??

not: konuyla pek alakası olmayan birinin anlayabileceği şekilde olursa çok sevinirim.
saygılar!
 
voltaj düşmesi (voltage sag): gerilimin bir tam dalgadan daha uzun bir süre %80’den daha düşük bir değere düşmesidir. nedeni Şebeke yetersizliği,aşırı yüklenme,büyük motorların yol alması ve kısa devreleridir. Sık sık gerilim düşmesi yasanıyorsa yükseltici trafo ya da güç kaynağı kullanılması gerekir

voltaj yükselmesi (voltage swell): gerilimin bir tam dalgadan daha uzun bir süre %110’dan daha büyük bir değere çıkmasıdır. nedeni yük azalması ve şebekedeki ayar zayıflığıdır. sigortalarla elektronik aletleri bu yükselmelerden koruyabilirsin.


güç kaynağı ya da sigortanın değerleri kullanacağın yere göre değişir.
 
ilgin için teşekkür ederim ama sorularımın cevabı olduğunu söyleyemem. düşme veya yükselmenin ne olduğu değil de, bunların sonucunda cihazın neden ve nasıl yandığını öğrenmek istemiştim. yine de teşekkürler!
 

Forum istatistikleri

Konular
129,050
Mesajlar
922,863
Kullanıcılar
451,321
Son üye
mehmet emin sözen

Yeni konular

Geri
Üst