voltaj dusuyor

devil190795

Katılımcı Üye
Katılım
9 Eki 2009
Mesajlar
981
Puanları
56
Konum
PENDIK
merhaba arkdaslar bır sorum olacaktı simdi plastık enjeksıyon makınamız var bu makınaya robot akupte etmek ısıtıyoruz makınadan gelen sınyallerı alıp robotun plc sıne girmemız gerekıyor fakat makına cıkısı npn robot plc pnp araya role koyarak donusturmek ısdedık fakat role bagladıımız da makınaan gelen 24 volt 8 volt larakadar dusuyor 12v role bagladım onuda kararsız calsıtırıyor cekmekle cekmemek arasıında kararsız kalıyor uyanı demem o kı bana mili amperler ile bu sınyallerı onusturecek bır role gurubu gıbı bısey lazım
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Roleleri robot panosunamı yoksa makine panosuna mı bağlıyorsun .yani rolelerin A2 sine bağladığın (-) ucu robot panosundanmı yoksa kendi makinenizdenmi geliyor? Eğer makineden( + ) yollayıp (-) yi robot panosundan alıyorsan bu sıkıntıyı yaşarsın.
 
yok makınenın kendı guc kaynaagındana beslıyorum rolelerıde
 
peki roleleri çektirmek için verdiğin (+) ile A2 lere bağladığın (-) aynı güç kaynağındanmı besleniyor? Panoda farkı güç kaynakları olabilirmi? Kontrol edermisin?
 
panoda ayrı guc kaynakları yok fakat a2 - lerı plc den gelmekte
 
PLC NPN çıkışlı .Sen rolelerin A1 lerine yada A2 lerine + köprüsü atıyorsun PLC nin çıkışından - göndererek çektirmeye çalışıyorsun anladığım kadarı ile.Peki PLC çıkışarındaki com klemensine - nereden geliyor?Plc ne marka?
 
plc cok eskı bir plc markasını falan sılınmıs hepsi aynı kelemensten gelıyor sadece cıkıslar bole bır sacmalık yapıyor
 
Benim anlatmak istediğim PLC çıkışlarınının Com ucuna bağlanan - ucu ile rolelerin A1 yada A2 sine bağladığın + ucu aynı güç kaynağından gelmelidir.

Plc deki boş outputlarımı kullanıyorsun role çektirmek için yoksa çalışan outputlara paralel olarak rolemi bağlıyorsun?
 
makıne ıcın o autputlar verılmıs soket olarak ordan kullanıyorum
 
Makine için o outputlar verilmişse , senin ya varsa panelden yada plc programı içinden o outputları aktif etmen gerekli çıkış verebilesin rolelere.

Şöyle yapabilirsin outputlara hiçbir bağlantı yapmadan rolelerin A1 yada A2 sine kablo girmeden boşta o çıkışı ölçermisin kaç V var? Tabi çıkışı bir şekilde aktif etmen lazım..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,844
Mesajlar
920,931
Kullanıcılar
450,942
Son üye
serhanacik

Yeni konular

Geri
Üst