Voltaj koruma rölesi

Olay şöyle oluştu. TIP1 Parafudr'u sayaç panosuna takmıştım, işletme elemanları projede yoktu diye geri söktürdü. Bu işlemi şantiye türünden mesken türüne dönüştürme aşamasında yaptım. Sökünce bir zaman sonra mühürleri söker tekrar takarsın ve işletmeye mühürletmek için baş vurursun dedi. O zaman projeye falan bakılmaz gibi bir şey söylediydi. Neyse o ara evin panosuna da TIP2 türünde olanı yine faz-nötr'e paralel ve topraklamayı da bağlayıp taktım. Daha öncesinde bu cihazı bir hafta 10 gün önce bağlamıştım. Köy yerinde ayarladığım değerlerin üzerinde ve altında devreyi açıyordu. Ana sigortayı indirip parafudr'u bağladıktan sonra ana sigortayı açmamla bu cihazda pat diye bir ses gelip çalışmaz oldu. İçinde birkaç yanan eleman var, tamir edilir mi uğraşmadan garanti kapsamında iadesine bakmak istedim ama maalesef satıcı ilgilenmedi.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Olay şöyle oluştu. TIP1 parafudr'u sayaç panosuna takmıştım, işletme elemanları projede yoktu diye geri söktürdü. Bu işlemi şantiye türünden mesken türüne dönüştürme aşamasında yaptım. Sökünce bir zaman sonra mühürleri söker tekrar takarsın ve işletmeye mühürletmek için baş vurursun dedi. O zaman projeye falan bakılmaz gibi bir şey söylediydi. Neyse o ara evin panosuna da TIP2 türünde olanı yine faz-nötr'e paralel ve topraklamayı da bağlayıp taktım. Daha öncesinde bu cihazı bir hafta 10 gün önce bağlamıştım. Köy yerinde ayarladığım değerlerin üzerinde ve altında devreyi açıyordu. Ana sigortayı indirip parafudr'u bağladıktan sonra ana sigortayı açmamla bu cihazda pat diye bir ses gelip çalışmaz oldu. İçinde birkaç yanan eleman var, tamir edilir mi uğraşmadan garanti kapsamında iadesine bakmak istedim ama maalesef satıcı ilgilenmedi.
güzel ülkemde garanti, kapıdan çıktıktan sonra bitiyor. liebherr buzdolabım bozulduğunda ülkemdeki temsilci firma ilgilenmedi. bende avusturyadaki siteden almanca yazdım. ertesi gün değişim için aradılar. ve değiştirdiler. sonra onlara gavur deriz.
 
güzel ülkemde garanti, kapıdan çıktıktan sonra bitiyor. liebherr buzdolabım bozulduğunda ülkemdeki temsilci firma ilgilenmedi. bende avusturyadaki siteden almanca yazdım. ertesi gün değişim için aradılar. ve değiştirdiler. sonra onlara gavur deriz.
Amazon'un ülkemizdeki sitesinden olsa da satıcı yurt dışındandı.
 
@arkaplan ustam ilk bakışta birkaç direnç ve bir adet kondansatör vefat etmiş. Diğer elemanları da ölçüp bakmak lazım.
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_2023-09-07-12-44-34.png
    Screenshot_2023-09-07-12-44-34.png
    1.1 MB · Görüntüleme: 15
Montajını yaptım , bir kez kaçak akımı attırdı onun dışında herhangibir durum olmadi . Elektrik kesintisi vs yok bu aralar
 

Forum istatistikleri

Konular
129,311
Mesajlar
925,222
Kullanıcılar
451,759
Son üye
pomeks

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst