Volvo Air Motion Hava İle Çalışan Otomobil !!

srcnktpgl

Üye
Katılım
5 Eki 2010
Mesajlar
24
Puanları
1

Volvo hava ile çalışan otomobil üretti.Bu otomobili Los Angeles fuarında tanıtılan Volvo Air Motion aynı zamanda hafif bir otomobil.450 kg dan düşük ağırlığa sahip olan bu otomobil Formula 1 arabalarından bile daha hafif.

Şimdi gelelim bu otomobilin hava ile nasıl çalıştığına.Çok basit bir tasarıma sahip olan Volvo Air Motion ın motorları içten yanmalı değil.Bu otomobilde basınçlı hava motorları kullanıldığı için sürüş sırasında motor ısınmak yerine soğuyor.Otomobilin ortasına yerleştirilen hava tankı sayesinde rüzgar enerjisi elektirik enerjisine dönüşüyor.
Son olarak Volvo Air Motion bir tasarım harikası olarak nitelendirilebilir.Çünkü bu otomobil tasarımıyla istiridye kabuğunu andırıyor.Sürüş keyfinizi maksimuma çıkarıyor.
 
Peki hava tankına havayı nasıl dolduruyoruz?
 
ilk hareket nasıl veriliyor acaba...
 
güzel buluş
 
ECO motorların coğalması lazım ancak o zaman bu kirlilikte gözle görülür düşüş olur.
 
Güzel çalışma. Bence ilk hareketi benzin ya da dizel den alıyordur sonra havaya geçiyordur.
 
rüzgar enerjisini kullanarak enerjiden bir miktar tasarruf ediyordur. Ancak yetmez elbette muhtemelen içersinde bir basınçlı kap vardır ve bu basınçlı kapa benzin doldurur gibi diye nitelendiriyim hava dolduruluyordur.
Böyle bir araç yapan türk usta televizyona çıkmıştı gerçi ondan daha önce fransada denenmiş bu araçların en büyük sorunu menzilin yetersiz oluşuydu tabiki o zamanlar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,882
Mesajlar
921,288
Kullanıcılar
451,018
Son üye
cihannover

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst