Vorteks Soğutucu Tüp(Vortex cool tube)

KAYSERİ

Profesyonel Üye
Katılım
13 Ocak 2010
Mesajlar
2,948
Puanları
515
Yaş
33
Konum
Kayseri
60 gündür beklediğim oyuncağım sonunda geldi dayanamadım şimdiden konu açayım dedim. Test yarına inşallah.

Ben daha küçük bi şey beklerken baya büyük bişey çıktı

Kutumdan büyük çıktı

Çalışma mantığını izah etmek için bir video ekliyorum.


Hepinizin ortak sorusu saatteki hava tüketimi olacaktır. Bende tam bilmiyorum ama bir kaç sitede yanlış okumadıysam 6 bar ile saatte 6 litre yazıyordu. (bence çok düşük bir değer) Aldığım kişiye sordum saatteki tüketimini bakalım ne diyecek Hava girişi için 12 mm hortuma göre rekor koymuşlar. 12 mm hortumdan tsunami çıkarılır Biz 12 mm den 8 mm e çevireceğiz giriş rekorunu.

Biraz kullandıktan sonra içini görmek için sökmeyi düşünüyorum ilerleyen günlerde onu da paylaşırım. Bi kaç resim ekleyelim.





 
Olay soğutma olunca ilgimi çekti. Bu teknolojiyi yıllar önce 1999 da duymuştum ama görmemiştim. -8 / -10 lara rahatlıkla iniyor görünüyor. Siz bununla ne soğutmayı amaçlıyorsunuz? En sonki resimde filtrenin altında ayar vidası var hava debisini ayarlıyor buda çalışma sıcaklığını ayarlıyor.

 
Serkanabi -8 -10 az bile -35 derece ile -70lere indiğini okudum. Kaldı ki 0 dereceye bile indirse süper ötesi olur. Cnc frezede takım soğutma olarak kullanacağız. Su soğutma var ama aşırı su saçıyor üzerimiz ıslanıyor hep.
 
Benimkinde ise o ayar vidası susturucunun hemen altında
 
Vortek boyu ve hava debisi ile o sıcaklıklara yada söylediğim sıcaklıkların altına iniliyordur mutlaka. En yakın zamanda testlerinizi ve sonuçlarını merakla bekliyor olacağım.

buna benzer bir cihaz gördüm çok düşük sıcaklıklara iniyordu. Youtube videolarında havayı bile sıvılaştırdığını gördüm. Açıklamalarında anlatıyordu.
 
hava sıvılaştıranına denk gelmedim. Benim aldığım aldığım en küçüğün bir uzunu. Daha uzunları da var 25 cm 30 cm olanları var onlarda da sıcaklık daha düşüyordur elbet.

Sonuçları bende merak ediyorum
 
benim bahsettiğim cihaz vortex tüp değil. Öyle bir cihazdı konuyu dağıttım sanırım. Videosunu buldum. aşağıda. Neyse konuyu daha fazla dağıtmayayım.

 
Yok Estağfurullah ne dağılması benzer konular fikir alışverişi
 
Saate 6 litre çok düşük bir değer, saniyede 6 litre olabilir. 6 litre hava termodinamik açıdan çok az bir soğutma sağlayabilir. Girişteki pnömatik hortum rekorunun çapıda bu yüzden büyük.

Saygılar....
 

evet giriş rekorunun büyüklüğünün sebebi belli. Bencede saniyede 6 litre olma ihtimali var.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…