bigpasha arkadaşım sen hala ultrkomiklik yapıyorsun, hala istediğim şekilde şartname oluştururum diyorsun, peki şartnameye göre kontrol fiyat analizi yaparken en az 3 tane firmadan teklif almıyor mu? sen hala bir yada 2 tane firma sağlamış beni ilgilendirmez diyorsun, ya senin kadar ömrü hayatımda çelişik bir adam görmedim, sana diyorum ki bir firmalık şartname yazdığında ihale öncesi malzeme seçim aşamasında devlet nasıl en az 3 tane firmayı bulacak o malı alabilmek için? e tabi nasıl olsa senin gibi cesur cengaverler var bir firmayı seçer helal be...
Diyelim ki 5,5 kW'lık kontaktör alacağız. Marka olarak Siemens, ABB ve M.Gerin markadan biri olacaktır dedik. Neden Federal, Moeller'in olamayacağını nasıl açıklayacaksınız. ?
Kusura bakmayın alıntı yaptım ama kaynamasın diye.
(1-) Bahsettiğim gibi iş özel iş oldugu için, açıklama yapmak durumunda değilim.
Şartnameyi iş sahibi adına hazırladıgım için ve iş sahibi de x-y-z dışında kalan kaliteli olsa da k ve l yi istemiyorsa istemiyordur. Bunun için bir açıklama yapmak zorunluluguda yoktur.
Tahminimce teknik olarak yetersizlik konususunu sordunuz. Ama benim bu güne kadar gördüğüm şartnamelerde şu şekilde "muadil kavramı" ile iş çözülüyor.
malzeme teadiriki için yayınlanan listede x-y-z ve muadili deniyor.
muadil olarak sonulanlara bu x te var ama senin getirdiğin k da yok örneği ile teknik açıklama yapmaktan kaçılabiliyor.
"en azından benim yaşadıklarım bu şekilde gelişen olaylar"
kardeş herşey şartname ile açıklanıyor, eğer şartnamende ki maddeleri federal ve moller (bu iyi bir markadır aslında) de sağlıyorsa ve malzeme seçim formunda sunulmuşsa yapacağın bişey yok, en fazla kontrol bunları çıkar der gayri resmi müteahhite, bu işlerde karşılıklı anlayış da önemlidir, güvenmediğiniz malzemeyi kullandırmak istememeniz çok tabii, mesele bunu müteahhite anlatıp ikna edebilmek mesele...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?