w-otomat

b hızlı c normal gecikmeli atan dır.g ise yavaştır motor devrelerinde kullanılır.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
b hızlı c normal gecikmeli atan dır.g ise yavaştır motor devrelerinde kullanılır.

IEC 898-1 de otomatik sigorta ani açma sınıflandırması B,C ve D olarak düzenlenmiştir. G,L harfleri eskiden kullanılıyordu.G nin bugünkü karşılığı C dir.

B:evlerde akkor flamanlı lambalar veya su ısıtıcılarının,elektrikli ısıtıcıların korunmasında,PLC devrelerinin korunmasında
C: çok sayıda flueresan lambanın beslenmesinde,priz devrelerinde, soğutma devrelerinde, küçük güçlü motor ve makine korumasında
D: Pompa ve kompresör kontrol panoları, Kaynak makineleri, kondansatör, trafo korumasında

kullanılır..
 
3 katına çıktığında otomatik sigorta ani açma yapar. Daha doğrusu B tipi sigorta anma akımının 3 ila 5 katı arasındaki bir değerde gecikmesiz olarak ani açma yapmalıdır. Renkli olan kısımlar açma yapması gereken aralığı ifade etmektedir.

aşırı yüklerde ise sigorta Ani açma değerine bakılmaksızın 1,13 katında 1 saat süreyle açmamalı bir saat sonunda test akımı anma akımının 1,45 katına yükseltildiğinde ise 1 saat içinde açmalıdır.

sigma;
İlgin için teşekkür ederim, bilgine sağlık..
 

Forum istatistikleri

Konular
129,234
Mesajlar
924,525
Kullanıcılar
451,614
Son üye
Nafiz2257

Yeni konular

Geri
Üst