web cam ile uzaktan görüntü alabilirmiyim

Katılım
8 Nis 2009
Mesajlar
142
Puanları
31
Konum
Manavgat
arkadaşlar web cam ile 20 metre uzaktaki bir bölgenin görüntüsünü bilgisayarımdan seyredebilirmiyim acaba. aslında yapmak istediğim şey web cam'ı ana pano odasındaki ampermetrelerin karşısına kurup yaklaşık 20 metre uzaktaki ofis bilgisayarımdan anlık akım değerlerini sürekli kontrol etmek. aklıma şöyle bir uygulama geldi bir web cam'ın kablosunu ikiye bölmek ve araya çektiğim CCTV kablosunun iki ucuna rengi rengine lehimlemek tek endişelendiğim nokta bu kadar uzun mesafede çekeceğim kablonun etrafında olacak elektrik kablolarının manyetik alanından etkilenip etkilenmeyeceği konusu var. böyle bir uygulama yapan veya bu konuda fikri olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var. ne dersiniz bu mümkünmüdür. saygılarımla.
 
arkadaşlar web cam ile 20 metre uzaktaki bir bölgenin görüntüsünü bilgisayarımdan seyredebilirmiyim


Usb kablolarını utp kablo kullanarak sorun yaşamadan 20-30 metre uzatabildiğini iddia edenler var. Usb + ve - sinyallerini twisted pair ile iletildiğinde bozulmadan daha uzun mesafeye ulaşabildiğini söylüyorlar:

Elinizde Cat5 kablo varsa denemekle birşey kaybetmezsiniz diye düşünüyorum.

Linkler:

Rose Network: Extend USB cable with UTP cable
 
İlk anda basit gibi görünen bir soru, ama bende merak ettim.
20m. çok fazla bir maliyeti olmaz, deneyip sonucu yazarsanız bizde öğrenmiş oluruz.
Birde bu kablosuz kameralar, bu mesafe ve ortamda nasıl bir davranış sergilerler acaba?
 
USB'nin maksimum iletim mesafesi normalde 5 metredir. Kamera görüntüsü etkilenebilir. Ama yine de denemek gerekiyor.
 
usb kablosunu kesip araya cat5 kablo lehimlemek yerine usb uzatıcı kablo kullanmanı tavsiye ederim. çoğu klavye - mouse bu şekilde uzatınca çalışıyor ama webcam'i denemek lazım.

Ama orada plc falan yok mu? neden akım bilgisini plc'ye girip görmüyorsun?
uzaktaki pc'den plc ye bağlanırsın.

Diyelim plc yok. Bir adet Ampermetre alıp bu ampermetreyi de devreye seri bağlamak daha iyi fikir değil mi?

Diyelim o da olmadı. 4-20mA ile çalışan displayler var al bitane. Bi de 0-5A akımı 4-20mA'e çeviren konvertörler var onlardan al ve displayde anlık akım bilgisini gör. Bu displaylerin kontağı da var. Bi de ufak siren alırsın akım geçince öter uyarı verir.

Webcamera garip bi çözüm
 
Görüntü gelmez yada bulanık-silik-karıncalı görüntü çıkar karşınıza

genede deneyin isterseniz.

İyi çalışmalar
 
IP kamera kullanabilirsin. Kablosuz görüntü aktarımı için WiFi IP kameralar da var.
 
USB kablosunu uzatmak çok zordur arkadaşlar. cat5 ile 7 metre civarında a4 webcam çalıştırdım. Daha uzununu yapanları da okudum. Ancak bu işin neden zor olduğunu anlatmak istiyorum. USB 2.0 sisteminde 480 mbit veri transferi var. Yani 1 saniyede kablodan 480 milyon tane 1 ve 0 lar gitmekte. :) FM bandının frekansı max 106 milyondur. 106 000 000 hz (106MHz). Kıyaslayabilmek için bu örneği verdim. 480 milyon herzlik usb 2.0 veri iletişiminde kablonun uzamasıyla kablo çok farklı davranmaya başlıyor. Normal direncin yanında empedans direnci işin içine giriyor ve kablonun direnci çok yüksekmiş gibi davranıyor. Bunun yanında manyetik alanlar karışmaya başlıyor. Ayrıca araştırmalarım sonunda yüksek frekans kablolarının kullanılabileceğini düşünüyorum. Yani bildiğimiz TV anten kabloları. :) Kısacası iletilen 1 ve 0 lar FM bandının yaklaşık 4 kat fazlası. Frekans bu kadar yüksek olduğu için kablonun uzatılması oldukça zor, ama imkansız değil tabiki. ben 20m uzatma yapmak için araştırmalarıma devam ediyorum. Sonuca ulaşırsam burada yazarım. İyi çalışmalar dilerim. Saygılarımla.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,914
Mesajlar
921,650
Kullanıcılar
451,077
Son üye
vatan1

Yeni konular

Geri
Üst