weintek easybulder8000 proğramlama sorunu

Katılım
11 Kas 2012
Mesajlar
70
Puanları
1
Yaş
42
Konum
Aydın
Merhaba arkadaşlar. Elimde olan weintek panele bir program yapmaya çalışıyorum. programda olmasını istediğim bir özelliği nasıl yapacağımı bulamadım.
sorunumu aşağıda açıklıyorum.
Açılış sayfasından sistem reset butonuna basıldığında motor start stop sayfasına geçecek. motor çalışmaya başladığında plc de ayarlanan süre sonunda plc den gelen bilgi ile oto manuel sayfasına geçecek ve bu şekilde adım adım devam edecek. şimdi bu geçişleri butonlara atanan sayfa numaraları ve adlarıyla yapabiliyorum. bu geçişlerin de otomatik olması için plc adreslerini atamam lazım ve nerden nasıl atayacağımı bulamıyorum.
bana bu konuda yardım edebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür eder çalışmalarında da başarılar dilerim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
PLC KONTROL BÖLÜMÜNDEN GİRİP NEW DEDİĞİNİZDE CHAGE WİNDOW SEÇİNİZ. TRİGGER ADRESİNE PLC ADRESİNİ YAZIN VE PLC'DEN YAZDIĞINIZ ADRESİN İÇİNE HANGİ SAYFANIN EKRANDA GÖRÜNMESİNİ İSTİYORSANIZ İÇİNE YAZARAK YAPABİLİRSİNİZ.
 
PLC KONTROL BÖLÜMÜNDEN GİRİP NEW DEDİĞİNİZDE CHAGE WİNDOW SEÇİNİZ. TRİGGER ADRESİNE PLC ADRESİNİ YAZIN VE PLC'DEN YAZDIĞINIZ ADRESİN İÇİNE HANGİ SAYFANIN EKRANDA GÖRÜNMESİNİ İSTİYORSANIZ İÇİNE YAZARAK YAPABİLİRSİNİZ.
Hocam yardımın için sağ ol. Dediğin gibi yaptım ama olmadı. Şimdi ben PLC de adresi giriyorum ama bu dijital adresin 1 yada 0 olduğunda aktifleşme seçeneğini nasıl yapacağım. bir bilgi vere bilirsen sevinirim...
 
Sayfalar kontaklara değil rölelere bağlanır(zamanla neden olduğunu anlarsınız)
Her durum bir bool verisini değiştirir ki ilerde bunları toplayıp bir durum makinesi haline getirebilesiniz.
Örnek : Tüm alarmlar için bir sayfa yapılır ve otomatik olarak yüklenir. Çekilen rölenin tipine göre de hata mesajı ilave edilir.
 
PLC DEN ADRESİ GİRİYORUM DERKEN DEDİĞİM GİBİ SAYFANIN NUMARASINI GİRİP, DEĞİŞİP DEĞİŞMEDİĞİNİ ANLAMAK İSTİYORSUN. DİJİTAL ADRESE SEN SAYFA NUMARASI YAZACAKSIN ZATEN. OLMADI BANA ÖZELDEN ULAŞ BEN BAĞLANIP BAKAYIM PROGRAMA KOLAY GELSİN.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,829
Mesajlar
920,828
Kullanıcılar
450,922
Son üye
yusuf4141.

Yeni konular

Geri
Üst