Wi fi 4 kanallı tuya destekli modül bağlantı sorunu

denizci-88

Üye
merhabalar değerli forum üyeleri, benim 4 kanallı wi fi tuya destekli ve uzaktan kumandalı olarak kontrol edilebilen bir rölem var,bu röleyi kullandığım alanda halihazırda çalışan 2 adet wi fi ptz tuya destekli kameram var ve bunların wi fi internetlerini ekranı kırık olduğundan normalde kullanmadığğım bir ceptelefonunu mobil erşm noktası olarak wi fi internet sağlıyorum başka illerden dahi izleme kontrol yapabiliyorum ,yanlız bu modülü tuya programına eklerken çok fazla hata wifi uyumsuzluk gibi uyarı alıyorum programı tanısa bile modüle bağlı olan lambalarımı, cihazlarımı 15 metre çapında bir alandan kontrol edebiliyorum daha fazla uzaklaştığımda cihaz çevrim dışı oluyor,modem olarak kullandığım ekranı kırık cep telefonu yerine daha yeni bir ceptelefonu mobil erişim noktası olarak kullandığım zaman problem kalmıyor, bu wi fi modülü il dışından kontrol edebiliyorum, bu ekranı kırık telefonun wi fi bağlanma cihaz sayısı gibi ayarlarınıda yaptım acaba tuya harici bir program önerirmisiniz yada bu ceptelefonuna başka mobil erişim programı indirsem düzelirmi,birde sim kart ile çalışan taşınabilir wi fi modemler var bu problemimi çözermi,bahse konu yer arazi olduğu için kablolu internetim yok

https://amzn.eu/d/9CrEDE6 bu modem olarak kullanmayı düşündüğüm cihaz

https://a.aliexpress.com/_oFebIU8 bu da 4 kanallı modülüm

Eski cep telefonu hotpoint/erişim noktası olarak çalışıyorsa kablosuz/wifi röleyi destekler. Benzer bir NodeMCU ile kontrol ettiğim 2 kanallı 5 volt röleli bir sistem ile hem damlama için selenoid valfı hem de bir ampulu uzaktan remotexy uygulaması üzerinden açıp kapatabiliyorum. Yazılımını kendim yaptım. Önceki mesajlarımda paylaşmıştım. 3g modem üzerinden internet sağlıyorum. Alanda kameralar da volduğuna göre elektrik de vardır. Aksi halde uygun bir akü, solar panel ve şarj kontrol sistemi gerekir.

Arazide kullanmanıza rağmen sanırım elektrik sorununuz yok. Linkini verdiğiniz modem pilli. Yani ara sıra şarj etmeniz gerekecek. Yerinizde olsam standart 4g modemlere bakardım. Bunun gibi. https://www.trendyol.com/huawei/4g-router-3-pro-p-123654493
evet elektrik sorunum yok ürüne bakıcam
Eski cep telefonu hotpoint/erişim noktası olarak çalışıyorsa kablosuz/wifi röleyi destekler. Benzer bir NodeMCU ile kontrol ettiğim 2 kanallı 5 volt röleli bir sistem ile hem damlama için selenoid valfı hem de bir ampulu uzaktan remotexy uygulaması üzerinden açıp kapatabiliyorum. Yazılımını kendim yaptım. Önceki mesajlarımda paylaşmıştım. 3g modem üzerinden internet sağlıyorum. Alanda kameralar da volduğuna göre elektrik de vardır. Aksi halde uygun bir akü, solar panel ve şarj kontrol sistemi gerekir.
evet bende projektör aydınlatma ve damlamasulama selonoid valf ile kullanıyorum ama bu ceptelefonu o kadar eski değil 2021 de almıştım ve kameraları çalıştırıyor wi fi ile başka şehirden kontrol edebiliyorum bu röleyi acaba tekrar mı programlamak lazım

Röleye yeterli güç geliyor mu? Yani sadece iletişim sorunu mu var? Telefonun çekim gücü ya da kullanılan operatör baz istasyon mesafesi etkili olabilir. 4G modem işinizi görür.

Aynen, 4g modem fazlasıyla işinizi görecektir. Sıfırı pahalı gelirse sarı siteden ikinci ellere bakabilirsiniz.

Forum istatistikleri

Konular
129,687
Kullanıcılar
452,390
Son üye
adem90913

Yeni konular

Geri