Wicc ile Wincc Flexible arasındaki Farklar?

Katılım
20 Eyl 2006
Mesajlar
440
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi wincc ile wincc flexible arasında ne gibi farklar vardır. banada anlatırmısınız
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
wincc skada programıdır.
wincc flexible siemens operatör panelleri programlanır. bu program ile skada da yaapılabilir.
 
teşekkürler ulaş abi peki bunların kullanıldığı programlar nelerdir.
 
wincc flexible ile s7-300 de yazdıgımız programları herhangi bir plc baglantısı kullanmadan sadece bilgisayar içinde (tamamen yazılımsal olarak) simulasyon yapabilirmiyiz?
 
benim bildiğim kadarıyla program ile eşleştiremezsin ama wincc flexiblenin kendi içinde runtime simulation dan taglari simule ederek programı kontrol edebilirsin. Bunun için wincc flexible advanced + runtime kurulu olması gerekir.
 
wincc flexible ile s7-300 de yazdıgımız programları herhangi bir plc baglantısı kullanmadan sadece bilgisayar içinde (tamamen yazılımsal olarak) simulasyon yapabilirmiyiz?
evet dediğiniz şekilde flexible ile s7300 arasında plc olmadan bağlantı yapılabiliyor.mesela basit bir mühürleme devresi düşünün start ve stop butonu olsun.bu butonlara verdiğiniz adresleri flexible de kullandıktan sonra.simatic te bulunan simulatörü açıp plc yazılımını simulatöre atıyorsun.ve run a alıyorsun.sonra flexible daki menulerde görürsün runtime diye bir buton olacak ona yıkladığın zaman senin pc in panel görevini üstleniyor.bağlantı ayarların tamamsa pc den start stop yapabiliyorsun
 
flexible ıle s7-200 cpu 222 haberlestırmek mumkun mu pekı ?
 
acaba aynı bilgisyarda virtual machine ile birbirinden ayrı iki farklı işletim sistemini birini server birini client olarak kulanabilirmiyiz?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,847
Mesajlar
920,961
Kullanıcılar
450,950
Son üye
BERKEN

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst