Win98 tekrar kuramıyorum

Katılım
26 Eki 2008
Mesajlar
260
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar bilgisayarımda win98 işletim sistemi fardı sonradan xp profosyoneli kurdum fakat pc biraz eski olduğu için performans alamadım tekrardan win98 kurmayı istedim fakat bir türlü kuramadım izliceğim yolu adım adım anlatacak arkadaşlara ihtiyacım var ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler
 
Sn. Tamirciler,

Win98 kurulumu için öncelikle diskinizi hazırlamanız, yani fdisk ile partition oluşturmalısınız. Öncelikle bölümlemeye başlamak için içinde fdisk.exe bulunan bir başlangıç disketi ( örneğin Windows 98 Başlangıç Disketi ) disket sürücüye yerleştirilir ve bilgisayar başlatılır. Tabiiki first boot seçeneğinin floppy olması sağlanır.


Bilgisayarın nasıl başlatılacağı sorulduğunda, bilgisayarı CD-ROM desteği olmadan ya da CD-ROM destekli başlat seceneğinden biri seçilip Enter a basılır.

DOS komut isteği geldiğinde A:\>fdisk yazılıp Enter a basılır. Primary ve Extended partitionlar oluşturulduktan sonra restart işlemi gerçekleştirilir akabinde oluşturduğunuz bu partitionları format c: şeklinde formatlamalısınız.

Fdisk ve formatın ardından sabit disk hazırlandıktan sonra Windows 98 kurulum CD si sürücüye takılır ( tabii ki disketi çıkartmanız gerekecektir ) ve bilgisayar yeniden başlatılır. Windows 98 kurulumu görsel ekranda kullanıcı interaktif olarak gerçekleştirilir.
 
Arkadaşım eğer özel bir program kullanmıyorsan Linux kur ama ben microshit 98 kuracam diyorsan dosya sistemin Fat16 yada Fat32 olmak zorunda ve özellikle bir boot cd ile kurman gerekir.Sistem kuracağın diski önceden başka bir pc de fat32 yapabilirsin. Başka dikkat edeceğin çok önemli bir nokta yok bildiğim kadarıyla !(donanım bileşenlerinin sürücüleri yoksa epey bir zorluk çekeceksin demekdir.)
Kolay Gelsin...
 
bu devirde win98 ne amaçla kulanılıyor çok mera k ettim doğrusu.sebep sadece bilgisayarın eski olması mı?
 
eger format esnasında ntfs olarak bicimlendirdiysen.98 kurulmaz.fat olarak bicimlendirip denemelisin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,778
Mesajlar
920,425
Kullanıcılar
450,866
Son üye
afyonlular

Yeni konular

Geri
Üst