Dedigin modul hakkinda bilgim yok ama ethernet her yerde ayni oldugundan buna dayanarak sunlari diyebilirim.
* Ethernetin normali, endüstriyeli farketmez, hepsi haberlesir.
Burası yanlış. Industrial Ethernet Real Time çalışır ve ethernet ile aralarında emin olun çok fark var.
Detayı burada;
https://www.kontrolkalemi.com/forum/hmi-sistemler/26396-ethernet-haberlesme.html#post144502
selamlar TCP/IP üzerinden haberleşmede simatic manager ile haberleşiyorsanız ve WinCC ile haberleşemiyorsanız.Yüksek ihtimal ile station configuration editör içinde bir WinCC Application tanımlaması eksik demektir.
Hele bununla hiç alakası bile yok.
Eğer sistemler birbirleriyle doğrudan haberleşebilseydi Siemens Industrial Ethernet üzerine kurulmuş ProfiNET diye bir protokol icat etmezdi. Şurası var ki bir çok uygulamada Real Time haberleşme gerekmemesine rağmen bu da Siemens'in kapitalist oyunlarından birisi. Gereksin ya da gerekmesin Industrial Ethernet kartlarını satın almak zorundasınız.
Profinet nedir? Industrial Ethernet ve Normal Ethernet ile arasındaki fark nedir diye soracak olursanız
Şu;
Profinet, açık bir standart olan Industrial Ethernet'in daha gelişmiş, daha modüler ve daha çok esneklik sağlayan Siemens tarafından düzenlenmiş bir protokoldür. Çalışması ve işletimi aynen Industrial Ethernet gibidir. Peki industrial Ethernet nedir diye soracak olursanız o da şu;
Industrial Ethernet, IEEE 802.3 standardına sahip bildiğimiz Ethernet üzerine kurulmuştur. Ancak Normal Ethernetten farkı;
1- Real Time haberleşme;
2- Endüstride zor koşullarda kullanabilme; (Sıcaklık, titreşim, toz vs.)
3- Minimum paket kaybı;
4- Data çakışmalarını önleme, Çakışma bekleme zamanlarını engelleme;
5- Vs. Vs.
Şu forumda hiç bir şeye kızmıyorum ama kulaktan dolma bilgilerle yorum yapılması bana göre çok yanlış, lütfen biraz araştırmacı olalım.
Sorunu burada daha önce açıklamıştım. İnceleyiniz...
https://www.kontrolkalemi.com/forum/hmi-sistemler/26396-ethernet-haberlesme.html#post144502