hselcuk
Üye
Merhaba arkadaşlar wincc 6.2 ile ilgili 2 sorum var;
1- Bir tag değerinin trend sayfasını oluşturmam gerekiyor, fakat bu trend sayfası 2 ay geriye kadar kaydetme biçiminde olmalı. İstendiğinde belirli bir tarihin değeri görülebilmeli. Acaba bunu nasıl yapabilirim, eğer çok karışıksa bildiğiniz döküman veya web-sitesi adresi verebilirmisiniz?
2-Hergün saat 12 de wincc deki bir tag'i, excel'e atmam gerekiyor. Bunun için bazı kodlar buldum, fakat bu kodları herhangi bir button un Events>mouse>press left kısmına VBS-Action olarak giriyorum, fakat hiçbir şekilde excel dosyası oluşmuyor, acaba direk kodu girmekten başka herhangi bir konfigürasyon yapmam gerekli mi? (tagin adı Tag1)
Sub OnLButtonDown(ByVal Item, ByVal Flags, ByVal x, ByVal y)
Dim Tag1
Set Tag1 = HMIRuntime.Tags("Tag1")
Dim ExcelNesne
Set ExcelNesne = CreateObject ("Excel.Application")
ExcelNesne.Workbooks.Open ("c:\rapor2.xls")
X = 2
Do Until ExcelNesne.CELLS(X,1)=false
X = X + 1
Loop
ExcelNesne.Cells(X,1).value = Tag1.Read
ExcelNesne.ActiveWorkbook.Save
excelnesne.Workbooks.close
excelnesne.Quit
End Sub
Arkadaşlar yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim...
1- Bir tag değerinin trend sayfasını oluşturmam gerekiyor, fakat bu trend sayfası 2 ay geriye kadar kaydetme biçiminde olmalı. İstendiğinde belirli bir tarihin değeri görülebilmeli. Acaba bunu nasıl yapabilirim, eğer çok karışıksa bildiğiniz döküman veya web-sitesi adresi verebilirmisiniz?
2-Hergün saat 12 de wincc deki bir tag'i, excel'e atmam gerekiyor. Bunun için bazı kodlar buldum, fakat bu kodları herhangi bir button un Events>mouse>press left kısmına VBS-Action olarak giriyorum, fakat hiçbir şekilde excel dosyası oluşmuyor, acaba direk kodu girmekten başka herhangi bir konfigürasyon yapmam gerekli mi? (tagin adı Tag1)
Sub OnLButtonDown(ByVal Item, ByVal Flags, ByVal x, ByVal y)
Dim Tag1
Set Tag1 = HMIRuntime.Tags("Tag1")
Dim ExcelNesne
Set ExcelNesne = CreateObject ("Excel.Application")
ExcelNesne.Workbooks.Open ("c:\rapor2.xls")
X = 2
Do Until ExcelNesne.CELLS(X,1)=false
X = X + 1
Loop
ExcelNesne.Cells(X,1).value = Tag1.Read
ExcelNesne.ActiveWorkbook.Save
excelnesne.Workbooks.close
excelnesne.Quit
End Sub
Arkadaşlar yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim...