Wincc V6'da Sıkıştırılmış ve Sıkıştırılmamış Veriler

paradox

Üye
Katılım
16 Mar 2007
Mesajlar
87
Puanları
1
merhabalar ,

wincc de arşivlediğimiz veriler compress ve uncompress olarak iki şekilde saklanmaktadır.ben sql ile verileri compress olmadan çekmeye çalışıyorum.anlayamadığım konu veriler ne zaman compress oluyor veya compress olmadan saklamanın bir yolu varmıdır.bir yolu olduğundan eminim ama bunu tam anlamıyla nasıl ayarlıyoruz onu bulamadım.
arşivlemede iki yöntem var tag logging fast ve tag logging slow.anladığım kadarı ile burda benim yapmam gereken tag logging slow şeklinde arşivleme yapmak.
tag logging fastin ayarlarına girdiğimiz de 3.tab da ayarlar var onlarla mı yapılıyor bu compress yaptırma ayarları.
kısacası sorunumu özetlersek verilerimi uncompressed olarak kaydetmek istiyorum ve bunun için hangi ayarları yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim ...

Teşekkürler...
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Sıkıştırılmamış veri de kaydetsen WinCC de fark ettmiyor. Her iki koşulda da WinCC sana kullanabileceğin değeri vermiyor. Bunu farklı bir şekilde Binary olarak yazıyor.
Eğer verileri dışarı almak istiyorsan Connectivity Server ile bağlanacaksın. O zaman istediğin veriyi DB den okuyabilirsin.
 
winCC V6.0'da compress edilmeyen sql verileri vardı. V6.2'de tüm arşivler Sun011980'ın da belirttiği gibi compressed'dir. Yani ayarlamayla değiştiremiyorsunuz.
 
Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim öncelikle...

Fakat ben connectivity pack olmadan da bayağı ilerleme kaydettim şu sıralar.Wincc V6.0 SP3 kullanıyorum bu arada.

Zaman gelir de ihtiyaç duyanlar için anlatıyım biraz çözdüğüm kadarını.Tag Logging fast ve tag logging slow ayarları var archive configuration da.Benim istediğim uncompress veri olduğu için gittim tag logging slow da segment ayarı ve databasenin silinme ayarlarını yaptım.Segment ayarım 1 saatti.Beklediğim durum şu oldu : Veri kaydetmeye başladıktan 1 saat sonra segmentim oluşacak 1 gün sonra da database silinecek.Ve bu gerçekleşti ... 1 saat sonra segment oluştu ve 1 gün sonra da silindi.Projeyi kaydettiğim yerde archives klasörünün altında tag logging slow klasörü var.içine baktığımda bir önceki günün segmentlerinin olmadığını gördüm.bu normal bir durum.tag logging faste baktığımda ise silinen segmentlerin orda olduğunu gördüm.nedendir bilmiyorum ama segment tag logging slowdan silinence compress oluyor.

Benim için buraya kadar sorun yok.istediğimi elde ettim sayılır.Verileri gerçek deperleri ile görebiliyorum.Connectivity packim yok visual c# da yazdığım bir programla wincc databaseine ulaşıp verileri çekebiliyorum.

Bundan sonra kullanıcının hayal gücüne kalmış artık :))

Bu konu ile ilgili ingilizce birçok yazı var siemensin sitesinde falan.Uğraşanlara bakmasını tavsiye ederim.

kolay gelsin teşekkürler....
 
Öncelikle veriğin bilgiler için teşekkür ederiz. Bu dediğini merak ettim ve ilk fırsatta deniyecem. Ancak senin kullandığın WinCC 6.0 olduğu için mi acaba o versiyonda sıkıştırmadan verileri alabiliyorsun onu bilmiyorum. Birde eğer paylaşmanda bir sakınca yoksa C# da yazdığın programın kodlarını burada belirtirsen çok sevinirim. Biz Delphi kullanıyoruz. Belki senin kurduğun mantık ile bu tarz bir bağlantı oluyordur. Aslında sormak istediğim sorular var. Ancak kod ların bu sorulara cevap vereceğini düşünüyorum. :confused:
 
kodlar henüz bitmedi o yüzden c# ' ı paylaşmam pek bişey ifade etmez şimdilik tamamlanınca paylaşırım.c#'lık bir durum da yok açıkçası visual basicle falan da olur sql den veri çekiyorsunuz.

Wincc 6.0 ın üst versiyonlarında olup olmayacağı konusu benimde kafamı karıştırdı açıkçası.Denemeden bişey diyemem.

Sorunlar bitmiyor zaten.1 saatlik segment boyutu ortalama 180 mb falan tuttu 250 adet tag de.bunu ağda başka bir pc ye göndermek istesem ethernet trafiğini alt üst eder.segmentin içindeki veriyi parça parça alıp göndersemmi diye düşünüyorum.Ki düşündüğüm sistemde segment 3 haftalık falan alınacak.Bu durumda boyutunu düşünemiyorum.o nasıl gönderilir o da ayrı bir konu.

Wincc ile aynı makinada veri tutmak riskli bir iş gibi geliyor.Operatör sorgu yapacağı zaman makina iyice kasar.

Ne yapılabilir fikriniz var mı ?
 
Bu arada wincc 6.2 de verilerin compress olarak kaydedildiğini söylemişsiniz.Ben şuan için sadece dökümanlara bakabildim ve böyle bir durumdan bahsedilmiyor.Neye göre söylediniz bunu veya bu bilgiyi nerden aldınız söylemeniz mümkün mü ? Bu durum benim için oldukça önemli . Eğer ki sql'in içindeki databaselere bakarak veri göremeyip de söylediyseniz o şekilde zaten wincc izin vermiyor bildiğim kadarı ile.Ben wincc sql 'in kullanıcı adı ve şifresini girerek Visual c# la ulaşabildim ancak.
 
WinCC Process Archive Tags stored as compressed tags - Siemens Industry Automation and Drive Technologies - Service & Support - Technical Forum (Guest)

Today I learned from Tech Support that v6.2 forces all archive tags to be logged as compressed data no matter how they are configured. This is not documented anywhere yet, except in my case notes, but the information came directly from Germany.

Diğer sorunuza gelince, arşivi başka bilgisayara aktarmanız gerekiyor mu? WinCC verilerini aynı bilgisayardaki başka bir veritabanına kopyalayın, başka bilgisayardan da gerektiği zamanda, gereken bilgileri sorgulayın. Yani WinCC'nin bulunduğu bilgisayar, veritabanı sunucunuz olsun. (Sonradan gördüm, bu yöntemi tercih etmiyorsunuz.)
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,059
Mesajlar
922,905
Kullanıcılar
451,331
Son üye
doby17

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst