Wincc V7.0 Mpi Bağlantıda Hızın Arttırılması

Katılım
21 Ara 2008
Mesajlar
76
Puanları
1
WinCC Scada V7.0 kullanıyorum . Normal olarak CPU ya ( 315 2 DP ) ye MPI uzerınden baglanıyorum fakat sıkıntı haberlesme suresının uzun olması hatta analog degerlerı gormeye calıstıgımda scada haberlesmesı duruyor .
En fazla bır sayfada 3-4 dıgıtal I0 ya ızın verıyor gıbı sayıyı arttırdıgımda maalesef scada haberlesmesi gidiyor

Ricam MPI uzerinden haberlesme ayarları nasıl yapılıyor

normal olarak Connectıon kısmında MPI ın uzerıne gelıp sag tıkladıgımda ozellıklere gırıyorum ve burada ınterval degerını degıstırıyorum fakat herhangı bır etkısı olmuyor yada denetım masasında Set PC PG interface e tıklayıp MPI baglantının propertıes ına gırıp degerlerı degıstırıyorum fakat herhangı bır etkısı olmuyor


( Sıstemde herhangı bır CP kartı kullanmıyorum normal siemensin MPI PLC kablosu uzerınden haberlesıyorum )

Yardımlarınız ıcın tesekkurler sımdıden
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Hatırladığım kadarı ile WinCC üzerinde Cycles üzerinde zaman ayarları olması gerekiyor buradan sisteminin verileri güncelleme süresini uzatabilirsin.
 
merhabalar,

Set PG/PC interface altındaki değerleri değiştirmeniz size pek birşey sağlamaz, en nihayetinde 187,5kps ile haberleşme olarak hardware oluşturulmuş durumda. Bir süre önce ben de MPI üzerindne haberleşen bir SCADA uygulaması yapmıştım fakat bahsettiğiniz sorun ben de hiç olmadı. Muhtemelen aklıam gelen 2 sorun var.

Birincisi SCADA altında eventleri tanımladığınız yerde tazeleme süresi de belirtilir bunu "Upon Change" yapıp bir de hızı gözlemler misiniz?
Bir diğer husus da;kullandığınız MPI kablosunun topraklamasındaki sıkıntı yüzünden hattaki parazitler haberleşmenizi etkiliyor olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,986
Mesajlar
922,308
Kullanıcılar
451,189
Son üye
Mustafa 366145

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst