Wincc?

baybars

Üye
Katılım
16 Nis 2007
Mesajlar
253
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaşlar sorum başlıktan da anlaşılacağı gibi wincc programları hakkında.

-Wincc
-WinCC flexible Runtime
-Wincc SQL...
...ve bilmediklerim!!
Bu programlar birbirinden ne kadar bağımsızlar.Yani ne işe yarar bu programlar.Ayrıca kendi bilgisayarımda Scada projesi oluşturmak ve çalıştırmak için hangi programlar yüklü olmalı.
Bu yazılımlarla uğraşan arkadaşlar biraz detay verirseni çok makbule geçer.Saygılar...
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
WinCC ile scada programı yazbilirsin. Öncelikle SQL i kurman gerek tabi. WinCC Flexible ile Operatör panel ve scada uygulamaları yapabilirsin. Yanlız WinCC daha Profesyonel Scada uygulamarı için..
 
Arkadaşım ben bildiklerimi anlatmaya çalışayım;

Wincc; Bu programı kurmadan önce SQL kurman gerekiyor. Ve SQL den önce de Yapman gereken bazı ayarlar var. Bu ayarlar Şunlar Denetim masasından Message Quening ve Windows uyumluluk programıdır. (MSD-MStool vb...) Wincc SQL ile entegre bir şekilde çalışıyor. SQL yüklü olmadan program yüklenirse hatalarla karşılaşırsın Yani SQL server mutlaka Wincc Programından önce yüklü olmalıdır. SQL kurulduktan sonra Wincc ve ardındanda Simatic net Programını kurman gerekiyor. Simatic net programı da PLC ve Bilgisayar arasında haberleşme sağlayan bir programdır.

Wincc Bilgisayar üzerinden sistemi kumanda edeceksen kullanılır. Konuyu biraz daha açacak olursam. Wincc ile yaptığın projelere müşteri, fiyat, hammadde... gibi verileri SQL e kaydettirebilir ve geriye dönük olarak bunları inceleyebilirsin. Wincc Flexıble ise scada Bilgisayar üzerinden programlanır ve Program operatör paneline yüklenir. Operatör paneli kullanılarak sistem kumanda edilmeye çalışılır. Operatör panellerinde veri depolama (müşteri,fiyat,hammade) Yani SQL yoktur ve sadece üretim gerçekleştirilebilir.

Nakıs bilgilerimle konuyu anlatmaya çalıştım. Umarım faydalı olmuştur. Dualarınızı bekler iyi çalışmalar dilerim.
 
Yukarıda Wincc ile ilgili olarak anlattıklarım Wincc 6.0 sürümü için geçerlidir. Wincc 7.0 sürümünde ise Otomatik yüklame DVD lri mevcuttur. programı yüklemeye başladığınızda sql, simatic... yani kurulması gereken programları otomatik olarak yüklenir.
 
biz daha basit scada uygulamalrı için sadece wincc flexible ı mı öğrenmek lazım yosa wincc 6.0 ımı
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,912
Mesajlar
921,629
Kullanıcılar
451,070
Son üye
oguzhanciller

Yeni konular

Geri
Üst