Windows 7, dünyadaki bilgisayarların yarısına ulaştı.

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,237
Puanları
3,256
Konum
BURSA
windows7.jpg


Veri analiz şirketi StatCounter, Windows 7′nin dünya genelinde işletim sistemi pazarının yarısından çoğunu ele geçirdiğini bildirdi. Böylece Win7, resmi olarak Windows XP işletim sistemini kullanım oranı açısından ilk kez geride bıraktı.

StatCounter verilerine göre Windows Vista hala %8.32 pazar payı ile 3. sırada yer alıyor. Onu %7.05 ile Apple iOS takip ediyor. Eğer Apple aynı hızla yükselmeye devam ederse önümüzdeki çeyrekte tablo farklı olacak.

Ancak StatCounter verileri, diğer bir analiz şirketi olan Net Applications verileri ile örtüşmüyor. Net Applications, Windows XP işletim sisteminin hala %43.61 ile birinci sırada, Windows 7′nin ise %41.59 ile ikinci sırada yer aldığını belirtiyor.

Alıntıdır.Kaynak:

Windows 7, dünyadaki bilgisayarların yarısına ulaştı. | İşletim Sistemi | hARDWAREMANIA
 
Windows XP'den sonraki, en iyi işletim sistemi oldu.
 
aslında vistadan gelen bir korku vardı insanlarda yavaş çalışıyor sıkıntılı gibi. ayrıca nispeten zayıf sistemlerde yine xp den daha iyi sistem yok.xp yi geçmesinin ana nedeni satılan bilgisayar sayısı, satılan bilgisayarların çoğunda işletim sistemi win7 yüklü xp zamanında satılan bilgisayar kaç tane idi şimdi kaç tane. windows 7 ise kullanışlı olması ve güçlü sistemlerde iyi çalışması, 64 bit sürümlerinin direk kurulabilmesi açısından sollaması gerekirdi zaten.
 
Windows 7 bence kullanışsız xp yi tek geçerim.
 
ben bu windows 8 i merak ediyorum. hani hazırda gayet sağlam ve istikrarlı ilerleyen bir windows 7 varken ne gerek vardı bu yeni sürüme. acaba o ne kadar satacak?
 
Windows 7 bence kullanışsız xp yi tek geçerim.

Kullanışsız falan değil belki siz alışamamışsınızdır.

Banada ilk zamanlar karmaşık geliyordu fakat mecburiyetten kullanınca alıştım.

Her açıdan xp den daha iyi kanısındayım.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,060
Mesajlar
922,910
Kullanıcılar
451,333
Son üye
Buderusss

Yeni konular

Geri
Üst